Actualitate

Copil de cinci luni și patru adulți, confirmați Covid-19

După o bună perioadă de timp fără cazuri noi de infecție cu Covid-19, cinci cazuri noi au fost raportate miercuri de către Direcția de Sănătate Publică, informează Instituția Prefectului. Unul dintre pacienți a fost testat la un laborat privat. Pacienții au vârste cuprinse între 5 luni și 40 de ani. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 40 de ani este din Sărata Monteoru și lucrează în domeniul construcțiilor. Sursa de infectare este soțul, care este confirmat pozitiv, sursa acestuia fiind locul de muncă din București. În momentul în care au început să aibă simptome, cei doi se aflau în apartamentul din Năvodari, motiv pentru care au fost testați în Constanța. Aceștia nu sunt vaccinați și au refuzat testarea copiilor. În prezent sunt în izolare la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie.

Copilul în vârstă de cinci luni este din Râmnicu Sărat și în prezent se află internat la Spitalul din Râmnicu Sărat. Un alt pacient, în vârstă de 33 de ani, din Amaru, s-a prezentat la UPU unde a fost testat cu test rapid. Acesta nu este vaccinat și se află în izolare la domiciliu. Cel de-al patrulea caz este un pacient din Buzău, în vârstă de 34 de ani, care a solicitat SAJ în urma simptomelor. Acesta nu este vaccinat și se află în izolare la domiciliu. Un alt caz vizează o pacientă de 31 de ani din Buzău, care este medic, în prezent fiind în concediu pentru creștere copil. Aceasta nu prezintă simptome, este vaccinată doar cu prima doză și se află în izolare la domiciliu.

Conform aceleiași surse, nouă persoane sunt în izolare la domiciliu iar alte 812 sunt în carantină. 289 de buzoieni au fost testați în ultimele 24 de ore.

Articole similare