joi, 02 iulie 2020

Controale ale agenților economici coordonate de la centrul Oficiului pentru Protecția Consumatorului s-au lăsat cu amenzi de peste 53.000 de lei

12 operatorii economic buzoieni au fost verificați recent într-o acțiune  a OPC la care au participat și reprezentanți ai Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov. Mai exact, echipele de control au fost coordonate de Veronica Valentina Mitran-Piticu, vicepreședinte, Paul Anghel Director General, și Eduard Ștefan Olteniceanu, secretar general. Controalele au fost effectuate atât la agenți care comercializau produse alimentare, dar și nealimentare.

La șapte dintre aceștia s-au descoperit diverse abateripentru care au fost dispuse trei avertismente și au fost aplicate patru  amenzi contravenționale, în valoare totală de 53.000 de lei.

Câteva dintre cele mai importante neregulile constatate de comisarii ANPC au fost:„pentru comercializarea produselor alimentare, lipsa inscripționării termenului de valabilitate la produse din pește, comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate depășit, neasigurarea condițiilor optime de depozitare, în conformitate cu regimul de temperatură indicat de producător, expunerea la vânzare a produselor fără etichete pe care se află elementele de identificare și caracterizare ; pentru jucării, vânzarea unor produse aflate pe lista de alertă RAPEX ca fiind menționate pentru a fi interzise la comercializare în țările Uniunii Europene, comercializarea unor produse fără etichete pe care se află elementele de identificare și caracterizare”, transmit reprezentanții ANPC.

Prin acțiunile sale, ANPC îi asigură pe cetățeni că veghează permanent la respecarea drepturilor consumatorilor, verificând minuțios activitatea operatorilor economici.

loading...
error: Content is protected !!