Economic

Contract de finanțare de 600 milioane euro pentru A7

Executivul a aprobat joia trecută, prin memorandum, negocierea contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), în valoare de 600 milioane de euro, pentru susţinerea proiectului Autostrada A7 România, cofinanţare aferentă Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă B, şi a semnării acestuia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin acest memorandum, Ministerul Finanţelor solicită Ministerului Afacerilor Externe acordarea împuternicirii de semnare a contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 600 de milioane euro, pentru susţinerea proiectului Autostrada A7.

„Un prim contract de finanţare, în valoare de 600 milioane euro, a fost semnat între România şi BEI în data de 14 iunie 2023 şi este destinat sprijinirii realizării unor secţiuni din cadrul autostrăzii A7, în lungime de 319 km (Ploieşti – Paşcani). Acesta a fost aprobat în Parlament. Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de construcţia unei autostrăzi cu o lungime de 319 km, profil 2 x 2 benzi de circulaţie, între Ploieşti şi Paşcani. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în patru secţiuni: Ploieşti – Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău – Focşani, cu o lungime de 82,44 km; Focşani – Bacău, cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Paşcani, cu o lungime de 77,39 km”, se precizează în comunicat.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker