Administrație

Constantin Toma, vizită de lucru în trei țări din Europa

Primarul Buzăului, alături de alți 11 edili de municipii din România, a efectuat o vizită de lucru în Danemarca, Franța și Germania, unde au fost abordate diferite teme de interes și au fost propuse idei de îmbunătățire a calității vieții din orașe.

În perioada 21-23 septembrie, primarii din Asociația Municipiilor din România (AMR) au fost invitați la Copenhaga, capitala Danemarcei pentru a afla mai multe despre o țară și un oraș care excelează la capitolele tranziției ecologice, a digitalizării și a unui nivel foarte ridicat de trai. Edilii de municipii, în frunte cu președintele executiv al AMR, Constantin Toma, s-au întâlnit cu ambasadorul României în Danemarca, Alexandru Grădinar, împreună cu soția sa, și au avut parte de o recepție informală la reședința acestora. Tot aici, s-a organizat și o întâlnire cu diaspora românească din Danemarca, care s-a remarcat destul de mult în toate domeniile vieții socio-economice ale acestei țări.

Următoarea oprire a primarilor din România a fost în capitala Franței, Paris, în perioada 24-27 septembrie 2022. Aceștia au participat la o sesiune de întrebări și răspunsuri, dar și de dialoguri pe tema atragerii de investiții străine și valorificare a potențialului de import – export. Vizita la Primăria Parisului s-a desfășurat timp de două zile, interval în care au avut loc întâlniri cu viceprimarii francezi Patrick Blache și Christophe Najdovski, precum și cu echipele conduse de aceștia, care excelează în domeniul educației sau al biodiversității și ecologizării spațiilor publice.

Dincolo de vizitele oficiale, Constantin Toma s-a reîntâlnit și cu fostul deputat buzoian Cezar Preda, numit director adjunct al Institutului Cultural Român la Paris în această primăvară, care i-a fost coleg de liceu edilului și cu care a discutat despre proiectele viitoare de dezvoltare ale Buzăului. Vizita de lucru a primarilor de municipii s-a încheiat la Berlin, capitala Germaniei, de unde edilul Buzăului speră să capete informații valoroase pe care să le poată aplica și în municipiul pe care îl conduce.

„Vizita la Primăria Parisului s-a desfășurat timp de două zile, având întâlniri deosebite cu domnii viceprimari Patrick Blache și Christophe Najdovski și echipele conduse de dumnealor pe domeniul educației, dar și pe biodiversitate și ecologizarea spațiilor publice. Ne-au fost prezentate strategia și acțiunile Parisului, atât pe partea de educație, dar și pentru ecologizarea orașului și adaptarea acestuia la schimbările climatice. A fost o experiență extraordinară, care cu siguranță mă va inspira în ceea ce avem de făcut la Buzău. Peste tot am întâlnit noul brand al Parisului și am fost foarte mândru că anul trecut, pe 23 iunie, la Londra, Buzăul a câștigat titlul de ,«Cel mai bun brand de oraș sau țară din Europa», pe locul 2 fiind chiar Parisul, cu acest nou brand.

În încheiere, aș dori să mulțumesc în mod deosebit echipei Ambasadei României la Paris, condusă acum, interimar, de doamna Sena Latif, dar și doamnei Ruxandra Mangu, care au făcut tot ceea ce trebuia pentru o vizită reușită. M-am întâlnit (27 septembrie, n.r.) la ambasada noastră și cu domnul director adjunct al Institutului Cultural Român la Paris, domnul Cezar Preda, fostul meu coleg de liceu și de fabrică, și am vorbit mult despre Buzău și viitorul său”, a transmis primarul Toma, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Articole similare