Administrație

Consiliul Județean, sumă importantă pentru bisericile din județ

Pe parcursul ședinței ordinare a Consiliului Județean Buzău de săptămâna trecută au fost supus votului și proiectul de hotărâre ce vizează alocarea unor sume de bani către lăcașurile de cult din județ. Mai exact, 300.000 lei vor merge către șase biserici din municipiu și către alte 20 din județ, pentru diverse lucrări de construire, restaurare sau modernizare a lăcașurilor, mai mult sau mai puțin necesare.

Parohiile din municipiu, cărora le-au fost repartizate diverse sume, sunt Biserica „Sfântul Ierarh Epifanie – Arhiepiscopul Ciprului”, care va primi 13.000 lei pentru continuarea lucrărilor de pictură de la biserica parohială. Aceeași sumă o va primi și Biserica „Broșteni”, pentru efectuarea unor lucrări de pictură, precum și Biserica „Sfântul Nicolae”, pentru executarea unui iconostas.

Parohia „Sfântul Apostol Andrei” va primi 20.000 lei pentru realizarea unui altar de vară în curtea bisericii parohiale, Parohia „Nașterea Maicii Domnului – Greci” va primi 10.000 lei pentru continuarea lucrărilor la lumânărar și aghiasmatar, iar Parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” va avea alocată suma de 15.000 lei pentru refacere și amenajări interioare.

În ceea ce privește lucrările care se vor întreprinde în bisericile din județ, multe parohii vor folosi banii de la Consiliul Județean pentru diverse reparații, precum consolidarea sau reabilitarea acoperișurilor, a fundațiilor, alături de alte lucrări exterioare. La această categorie se înscriu parohiile Dâmbroca, Valea Puțului, Vintilă Vodă, Grăjdana, Mătești, Petrișoru, Amaru, Balta Albă, Buda, Căldărăști, Câmpeni și Greceanca, biserici care vor avea alocate fiecare suma de 10.000 lei. Parohiile care vor primi mai mulți bani pentru lucrările întreprinse sunt Valea Viei, care va primi 13.000 lei, Pănătău – 11.000 lei, și Poieni – 12.000 lei.

Pe lista bisericilor care întreprind alte lucrări decât cele de reparații sau consolidare se numără parohia Săpoca, ce va primi suma de 10.000 lei pentru realizarea instalației termice în pardoseală, precum și parohia Săhăteni, care va primi aceeași sumă pentru începerea lucrărilor de pictură.

Tot în categoria bisericilor cărora le-au fost acordate fonduri pentru diverse lucrări, se numără și parohia Petrișoru din comuna Racovițeni, care va avea alocată suma de 10.000 lei pentru confecționarea mobilierului din stejar sculptat pentru biserica parohială, iar parohia Breaza va primi aceeași sumă pentru începerea lucrărilor de înlocuire a pardoselii vechi cu una nouă, din marmură.

20.000 lei vor merge către Mănăstirea Rătești din comuna Berca, pentru începerea lucrărilor de amenajare teren și alee, precum și asfaltarea unei parcări, iar 10.000 lei vor ajunge la parohia Beceni, pentru procurarea de aparatură audio.

Articole similare