Administrație

Consiliul Județean, finanțare pentru concursul național „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean de joi, a fost aprobat proiectul de hotărâre care vizează organizarea fazei naționale a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, al cărui scop este formarea comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație. Organizatorul concursului este Inspectoratul Școlar Județean, iar activitatea educativă a fost finanțată cu 20.000 de lei.

Concursul va fi compus din două părți, una teoretică și alta practică, iar participanții vor fi elevi din clasele primare și gimnaziale, organizați pe echipe de câte patru elevi, obligatoriu mixte (băieți și fete). Evenimentul se va desfășura în vacanța de vară a elevilor, urmând ca data să fie anunțată în perioada următoare.

În ceea ce privește justificarea organizării unui astfel de eveniment, în referatul Consiliului Județean este specificat faptul că tot mai mulți șoferi tineri apar pe străzi, iar parcul auto este, de asemenea, în creștere, ceea ce face necesară cunoașterea regulilor de circulație de la vârste fragede, pentru a preîntâmpina anumite probleme apărute din neștiință.

„Amploarea pe care a luat-o circulaţia rutieră – în contextul dezvoltării economiei şi a creşterii parcului auto – generează o serie de implicaţii pe plan economic şi social. Toate aceste implicaţii sunt de fapt fenomene pe care le trăieşte zilnic omul. La orice oră din zi sau din noapte, indiferent de anotimp, de îndată ce ieşim din locuinţă, ne trezim în iureşul circulaţiei rutiere. De aceea, se impune cunoaşterea regulilor de circulaţie de la cea mai fragedă vârstă. Subsumată educaţiei pentru formarea abilităţilor de viaţă, educaţia rutieră urmăreşte formarea abilităţilor şi competenţelor rutiere personale, de grup şi sociale în rândul elevilor. Realitatea educativă contemporană a demonstrat că, în cazul educaţiei rutiere, eficienţa formativă este realizată cu rezultate maxime, în spaţiul real, în cazul nostru al străzii, în defavoarea spaţiului preponderent teoretic, al clasei. Susţinerea acestui proiect este o nouă dovadă a implicării active a Consiliului Judeţean Buzău în promovarea educaţiei”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.

Articole similare