miercuri, 08 iulie 2020

Consiliul Județean continuă achizițiile de echipamente de protecție împotriva Covid 19 la Spital și la Protecția Copilului

Două proiecte ce vizează dotarea cu echipamente de protecție a Spitalului Județean Buzău și a DGASPC Buzău împreună cu centrele din subordine au primit vot favorabil, luni, 29 iunie, în ședința Consiliului Județean. Cele două proiecte  se referă la dotarea cu echipamente medicale și de protecție a SJU Buzău și DGASPC, pentru a putea face crizei sanitare actuale, proiecte cu finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în cadrul unei axe prioritare privind protejarea populației.

Pentru dotarea cu echipamente a Consiliului Județean Buzău, consilierii au aprobat  peste 800.000 de lei, întreaga sumă fiind eligibilă. Banii vor putea fi folosiți pentru achiziționarea de combinezoane de protecție pentru personalul medical, măști chirurgicale și măști de protecție, mănuși chirurgicale, teste Covid-19, sisteme de purificare a aerului, sistem de dezinfectare, dezinfectanți și alte echipamente medicale necesare folosite în consumul zilnic al celei mai mari unității medicale buzoiene.

În dreptul Spitalului Județean Buzău, consilierii județeni și-au mai dat votul și pentru un proiect ce vizează modificarea nivelului unor posturi în statul de funcții al SJU Buzău, ca urmare a solicitării adresate în acest sens de conducerea unității me­dicale. Este vorba despre un post vacant de asistent medical principal (PL) la Compartimentul Internări, care se transformă în post de asistent medical principal (S). De asemenea,mai este vorba des­pre un post vacant de medic primar la Secția Chirurgie Generală care se transformă în post de medic rezident anul 4, specialitatea Chirurgie Generală. De asemenea, proiectul votat mai prevede ca un  alt post de asistent medical debutant (PL) la Serviciul de Medicină Legală să se modifice în post de asistent medical (PL).

Un alt proiect aprobat, luni, 29 iunie, de Consiliul Județean vizează dotarea DGASPC Buzău și a centrelor din subordine cu echipamentele medicale și de protecție necesare pentru a preveni răspândirea virusului în rândul angajaților și a persoanelor vulnerabile care beneficiază de servicii de asistență socială.

Valoarea proiectului de care beneficiază DGASPC este de aproape 14 milioane de lei, sumă necesară atât pentru achiziția de echipamente noi, cât și pentru decontarea celor achiziționate până acum, înainte de depunerea cererii de finanțare. Între aceste achiziții se numără măști și combinezoane de protecție, mănuși, săpun lichid, dezinfectanți, termometre, dispensere pentru dezinfectant, lenjerii de pat și alte materiale necesare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!