Administrație

Consiliul Judeţean Buzău finanţează şapte ramuri sportive

Pe site-ul Consiliului Judeţean Buzău a fost postat un anunţ prin care asociaţiile sportive, care au pregătite proiecte pentru dezvoltarea de proiecte specifice pe anul 2024, sunt invitate să depună documentaţiile la sediul instituţiei publice judeţene. Conform anunţului, ultima zi de depunere este 20 februarie, ora 16.00, ceea ce înseamnă că cei interesaţi mai au la dispoziţie mai puţin de o săptămână, din care se scad două zile, nelucrătoare.

În cadrul programului anual al finanţărilor nerambursabile a activităţilor cluburilor sportive de drept public şi privat înfiinţate pe raza judeţului Buzău, la sediul instituţiei vor fi organizate două sesiuni de selecţie a documentaţiilor, pentru acordarea subvenţiilor, pe două criterii: finanţare parţială şi finanţare unică.

În prima categorie, denumită de organizatori „Sesiunea I”, şase ramuri sportive vor primi subvenţii de la bugetul judeţean, urmând ca la momentul rectificării bugetare, exerciţiu financiar ce se aplică, de regulă, la jumătatea anului, sumele să fie completate la nivelul cererilor din proiecte. Primele două ramuri sportive sunt reprezentate de secţiunea Handbal şi Fotbal, de altfel, disciplinele care reprezintă Buzăul la cele mai înalte niveluri. Şahul, Culturismul, Karate-ul şi Futsal-ul completează lista ramurilor sportive sprijinite de Consiliul judeţean.

În cea de-a doua categorie au fost incluse cluburi sportive pentru copii şi juniori, cu reprezentare ce copiază nivelul seniorilor, cu excepţia Futsal-ului, dar la care se adaugă disciplina sportivă Oină. De remarcat faptul că disciplinele Handbal şi Fotbal, de la categoria seniori, au mai beneficiat de o mini sesiune de finanţare din partea Consiliului Judeţean Buzău chiar la începutul anului calendaristic, exerciţiu financiar aprobat de consilierii judeţeni la prima reunire a plenului pe 2024.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker