luni, 06 iulie 2020

Consilierii PNL au lăsat Școala 1 fără teren de sport și acum îi cer primarului să rezolve problema

Consilierii municipali ai Partidului Național Liberal țin cu tot dinadinsul să se acopere complet de ridicol în chestiunea terenului de sport al Școlii nr. 1; după ce au votat împotriva cumpărării, de către municipalitate, a respectivei suprafețe de teren de la moștenitorul căruia i-a fost retrocedată în conformitate cu prevederile legale, invocând prețul prea piperat rezultat în urma negocierilor – negocieri la care a participat și liderul lor Constantin Ionescu – aleșii locali PNL cer acum primarului Constantin Toma să rezolve el problema.

Dat fiind că respectiva suprafață de teren a fost retrocedată printr-o simplă dispoziție a fostului primar Constantin Boșcodeală – fără a obține și acordul Consiliului Local -, consilierii municipali li­be­rali îi cer lui Constantin Toma să atace în instanță res­pectivul act administrativ în vederea anulării sale, concomitent cu identificarea unei suprafețe de teren pe raza muncipiului, care ar putea fi oferită în schimbul suprafeței retrocedate în anul 2013, pe care se află acum terenul e sport al Școlii “Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”. Respectiva solicitare este una cât se poate de ipocrită, dat fiind că, în anul 2013, liberalii se aflau în alianță cu Partidul Social Democrat și susțineau fără rezervă orice inițiativă a primarului Boșcodeală. Mai mult, aleșii liberali din această legislatură pun în mod constant bețe în roate celor mai importante inițiative de modernizare a Buzăului; nu mai departe de ultima ședință a Consiliului Local, consilierul Ion Barbu a ajuns să justifice faptul că PNL votează împotriva unor asemenea proiecte prin aceea că nu fac față vitezei cu care Constantin Toma vrea să schimbe orașul.

Reamintim că nouă consilieri municipali – aparținând PNL, ALDE și PSRo – au provocat, pe 30 iulie, respingerea proiectului de hotărâre privind „aprobarea cumpărării prin exercitarea dreptului de preempțiune de către Municipiul Buzău a terenului indiviz în suprafață de 858,00 m.p. situat în municipiul Buzău, bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 28, în incinta Școlii Gimnaziale <Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu>”, un proiect care, odată respins, lasă fără terenul de sport Școala nr. 1. Terenul în cauză, în suprafață de 858 metri pătrați, a fost restituit în natură buzoiencei Zoe Letiția Vegheș, ca urmare a aplicării Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv în perioada 6 martie 194 -22 decembrie 1989. Conform legislației în vigoare, restituirea a fost făcută cu obligația menținerii destinației de teren de sport al școlii pentru o perioadă de cinci ani, fiind încheiat un contract de închiriere în acest sens.

După scurgerea termenului de grație de cinci ani, proprietarul terenului a oferit spre vânzare respectivul teren municipalității, care avea drept de preempțiune la cumpărarea acestuia. Prin Hotărârea nr. 316/2017, Consiliul Local al Municipiului Buzău a aprobat desemnarea unor consilieri locali, membri și membri supleanți, în Comisia pentru negocierea prețului de cum­părare, precum și o hotărâre privind exercitarea dreptului de preempțiune de către Municipiul Buzău pentru cum­părarea terenului în cauză.  „Domnul Vegheș Adrian Sorin, mandatar al doamnei Vegheș Zoe Letiția (…) a comunicat (…) prețul pe care îl dorește pentru teren, respectiv 300 euro/m.p. declarându-și totodată și deschiderea față de negocierea acestui preț. |n cadrul ședinței comisiei din data de 16.01.2019, comisia a propus prețul de 265,00 euro/m.p., preț care a fost acceptat de mandatarul proprietarului”, se arată în expunerea de motive a inițiatorului proiectului de hotărâre respins prin votul PNL-ALDE-PSR.

loading...
error: Content is protected !!