Actualitate

Concurs pentru studenții care vor să își deschidă o afacere

Asociația „Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT), în parteneriat cu ASOCIAȚIA „PATRONATUL TINERILOR ÎNTREPRINZĂTORI DIN ROMÂNIA” (PTIR) și Asociația Engage in Education, anunță intrarea în ultima etapă a concursului de planuri de afaceri din cadrul proiectului StartUp Mode, cod Mysmis 141750. Concursul se adresează studenților și are ca scop selectarea a 33 de planuri de afaceri, care vor primi un capital de start-up de maximum 193.740 lei (aproximativ 40.000 euro), înlăturându-se astfel un obstacol extrem de important al demarării unei afaceri, respectiv lipsa resurselor financiare.

Rezultatele evaluării planurilor de afaceri depuse și numele celor 33 de firme vor fi publicate pe data de 21 aprilie, pe pagina proiectului: www.startupmode.student-antreprenor.ro. Potrivit StartUp Mode, în etapa anterioară a concursului, un număr de 76 de propuneri de afaceri au fost înregistrate, din peste 30 de domenii de activitate, cele mai populare între întreprinzători fiind zonele fotografiei și activități conexe, entertainment, reparații autovehicule, sănătate și dezvoltare software și consultanță IT&C/online. Pe data de 3 mai vor fi prezentate rezultatele finale, după evaluarea contestațiilor.

„În următoarea etapă a proiectului, reprezentanții celor 33 de firme declarate câștigătoare în concursul de planuri de afaceri StartUp Mode (alături de încă trei firme selectate ca rezervă) vor intra într-un stagiu de practică, care se va derula într-o companie din același domeniu cu cea pe care urmează să o înființeze. Mai mult, toți antreprenorii vor beneficia de un program de mentorat din partea unui întreprinzător cu experiență. Conform calendarului proiectului, 22 iunie este data limită până la care trebuie înființate firmele de către câștigătorii concursului de planuri de afaceri. Funcționarea și dezvoltarea afacerilor finanțate va fi monitorizată permanent, inclusiv în perioada de sustenabilitate, pentru a minimiza riscul de eșec al acestora, precum și pentru a asigura dezvoltarea afacerilor, nu doar supraviețuirea pe piață”, se precizează într-un comunicat remis redacției.

Proiectul se derulează în perioada 23 decembrie 2021 – 22 decembrie 2023 și are un grup țintă de 350 de studenți:

  • Studenți (ISCED 5-7) – înmatriculați cel puțin în anul 2 de studii de licență.
  • Doctoranzi în ciclul de studii universitare de doctorat ( studenți doctoranzi – nivel ISCED 8)

Bugetul proiectului este de 9.683.327,88 lei, din care 6.393.420 lei reprezintă subvențiile acordate celor 33 de firme înființate în cadrul proiectului.

Menționăm că proiectul StartUp Mode este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, apelul Innotech Student și are drept obiectiv creșterea angajabilității studenților printr-o serie de activități de formare profesională în domeniul antreprenorial, mentorat, activități de învățare practică și acțiuni de susținere a inițiativei antreprenoriale în sectoare economice cu potențial competitiv, care vor conduce la dezvoltarea de competențe antreprenoriale și de aptitudini de muncă necesare inserției acestora pe piața muncii.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker