Educație

Concurs pentru elevi inițiat de Arhiepiscopie

Competiția „Tinerețea - balsamul vindecării bolnavilor” va avea trei secțiuni

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei organizează, în perioada 1 martie–31 mai, concursul „Tinerețea – balsamul vindecării bolnavilor”, care se va desfășura la nivelul parohiilor și unităților de învățământ de pe raza acestora. El se adresează elevilor de gimnaziu și de liceu. Concursul, se arată pe siteul arhiepiscopiabzvn.ro, se înscrie în seria manifestărilor dedicate „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”. El se desfășoară pe trei secțiuni.

Prima secțiune este cea literară și constă în scrierea unui eseu/compunere cu tematică legată de Sfinții vindecători: Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Ierarh Spiridon, Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian – Episcopul Antiohiei, Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Sfânta Cuvioasă Parascheva cea Nouă, Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, Sfântul Ierarh Luca – Arhiepiscopul Crimeei, Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, Sfântul Pantelimon, Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian. Textul trebuie să fie de maximum patru pagini. De asemenea, la secțiunea de literatură se poate participa cu poezie care să respecte temele „Anului omagial și comemorativ 2024”, respectiv sănătatea, vindecarea, importanța postului în păstrarea sănătății.

A doua secțiune este cea artistică; pornind de la tema concursului, „Tinerețea – balsamul vindecării bolnavilor”, se poate participa la concurs cu creație plastică: pictură, grafică realizate pe bloc de desen, sticlă sau lemn, de dimensiune format A4/A3; se acceptă la această secțiune și meșteșugărie tradițională, creație mărțișor, materiale neconvenționale, broderii, mozaic, țesături.

Cea de-a treia secțiune a concursului este multimedia, unde participanții pot trimite un interviu cu persoane vindecate prin mijlocirea lui Dumnezeu și a sfinților sau un film despre rolul medicilor/preoților în vindecarea suferinței.

Lucrările de la secțiunea literară și multimedia vor fi trimise la adresa de e-mail [email protected], iar cele de la secțiunea artistică vor fi expediate fizic la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul de la Centrul Eparhial Buzău, până în data de 31 mai 2024, ora 16.00.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker