Monden

Concertul lui Baniciu deschide seria de evenimente la After City Pub

Vara vine mai repede cu concertele în aer liber programate săptămâna viitoare

Să fie vară, să fie soare, să fie zile lungi și nopți și mai lungi! Și să ni se cânte frumos, pentru suflet! Asta și-au propus managerii singurului pub din Buzău în aer liber, așa că artiștii s-au grupat pe listă, unul și unul. După deschiderea din week-end, va sosi Mircea Baniciu și band-ul său pentru o seară specială, care va avea loc joi, 16 mai, de la ora 19.30.

Artistul va interpreta cele mai cunoscute hituri ale carierei sale – „Andrii Popa”, „Vara la Țară”, „Tristeți Provinciale”, „Eșarfă în Dar”, „Amintire”, „Cu tine în gând”, „Cântecul ceasornicarului”, „Pisica Neagră” – și multe altele!

Mircea Baniciu este un nume de referință în muzica rock
românească, fiind precursorul genului etno rock, activ încă de la începutul anilor ’70, continuând să își cânte muzica „subversivă”, în ciuda cenzurii impuse de regimul comunist. Mai întâi, ca solist vocal al trupei Phoenix, care a lansat hituri nemuritoare, în trupa Pasărea Colibri, alături de care a scris o nouă poveste de succes, și Pasărea Rock, compusă din foștii membri Phoenix. Baniciu a continuat să se exprime prin muzică indiferent de obstacolele întâlnite în calea sa, lăsând în urmă o carieră solo de invidiat. Concertele Mircea Baniciu & Band promit să te teleporteze înapoi la rădăcina muzicii rock românești ce se cânta cândva pe ascuns, în cluburi underground.

Articole similare