Cultură

Concert de cobză cu Bogdan-Mihai Simion, la Centrul de Artă Aluniș

Sâmbătă, 31 iulie, Centrul de Artă Aluniș găzduiește două evenimente menite să sărbătorească muzica românească. Este vorba despre un spectacol al Ansamblului Folcloric Plaiurile Mioriței și despre un concert de cobză cu Bogdan-Mihai Simion.

Ansamblul Folcloric Plaiurile Mioriței reprezentat de un grup de soliști și dansatori vor deschide spectacolul la ora 18,00, cu o serie de cântece și dansuri populare românești, iar de la ora 19.30, Bogdan-Mihai Simion va spune prezent pentru a doua oară pe scena Centrului de Artă Aluniș cu un concert  de cobză. Bogdan-Mihai Simion este cobzar, doctor în Litere, actor, scriitor, artist și lăutar. Originar din Râmnicu Vâlcea, este cea mai tânără „enciclopedie muzicală umană” și cel mai tânăr cobzar. Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean și a Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.

Seara se  va încheia în jurul unui foc de tabără, iar vizitatorii sunt încurajați de organizatori să petreacă noaptea la cort în grădina generoasă a Centrului de Artă Aluniș. Organizatorii reamintesc faptul că intrarea la spectacol și concert sunt libere, ca și în concertele anterioare, dar donațiile către Centrul de Artă Aluniș sunt apreciate. Donațiile, încasările pe produsele consumate sau achiziționate de la magazinul centrului merg către susținerea proiectelor viitoare și către meșterii, artizanii și producătorii locali care le-au realizat.

„Centrul de Artă Aluniș este locul unde arta este pusă în slujba binelui și contribuie la creșterea și dezvoltarea comunității locale celebrând și protejând valorile și tradițiile locale.

Centrul de Artă Aluniș activează în fosta școală abandonată a satului Aluniș transformată în centru de creație multidisciplinar unde acum au loc expoziții de pictură și sculptură, concerte de muzică tradițională românească, muzică arhaică și clasică, ateliere, workshopuri și tabere, toate beneficiind locuitorii, artiștii, artizanii și producătorii locali”, transmit reprezentanții Centrul de Artă Aluniș.

Mai multe detalii despre evenimentele centrului se găsesc pe pagina dedicată de Facebook.

Articole similare