La data de 26 martie, în județul Buzău 3705 de persoane se află în izolare la domiciliu. Acestora li se adauga alte 71 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Toate aceste persoane, care au calitatea de asigurați, beneficiază de concedii și indemnizații de carantină. Astfel, asigurații cărora li se aplică măsura de carantinare instituționalizată în spațiile special amenajate și persoanele cărora li se interzice continuarea activității prin instituirea măsurii de izolare la domiciliu beneficiază de concendiu și indemnizație de carantină pentru perioada stabilită prin documentul eliberat de Direcția de Sănătate Publică.

Astfel, concediul şi indemnizaţia pentru carantină se acordă asiguraţilor cărora li se interzice continuarea activităţii din cauza unei suspiciuni asupra unei boli contagioase, pe durata stabilită prin certificatul eliberat de direcţia de sănătate publică.

Certificatul de concediu medical pentru carantină se eliberează de medicul curant pe baza certificatului eliberat de organele de specialitate ale direcţiilor de sănătate publică.

În caz de carantină, certificatele de concediu medical se pot elibera la o dată ulterioară, dar  numai pentru luna în curs sau luna anterioară.

Durata concediilor medicale pentru carantină nu se cumulează cu durata concediilor medicale acordate unui asigurat pentru alte afecțiuni.

Totodată, DSP are obligația ca, la ieșirea din carantină, să elibereze persoanelor ce s-au aflat în această situație un aviz epidemiologic de ieșire din carantină (ANEXA 1).

Persoana izolată care are nevoie de concediu pentru că s-a aflat în izolare la domiciliu sau în carantină completează și o declarație pe proprie răspundere  (ANEXA 2).

ANEXA1
ANEXA2

DISTRIBUIȚI
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul dvs.
Introduceți numele dvs.