vineri, 16 aprilie 2021

Comunicat: PSD face presiuni pentru creșterea alocațiilor

Parlamentarii PSD Buzău, alături de colegii lor de partid, cer creșterea alocațiilor copiilor. Social-democrații își doresc ca alocațiile să crească de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani sau cei cu handicap. În plus, social-democrații au lansat și o campanie online prin care oricine să se poată adresa parlamentarilor ­pu­terii și să le ceară să voteze amendamentul PSD la Buget.

Social-democrații îi îndeamnă pe copii, părinți și bunici să intre pe platforma https://www.psd.ro/alocatii/, să aleagă județul în care locuiesc, să îi identifice pe parlamentarii care s-au opus de-a lungul timpului dublării alocațiilor și să le trimită acestora un mesaj. Până acum, guvernanții au blocat de patru ori intrarea în vigoare și aplicarea legii privind dublarea alocațiilor. „Nu-mi face vreo plăcere să-i sun pe Orban și Cîțu, dar o viață mai bună pentru copiii țării merită orice efort. Sper că ambii vor înțelege că nu contează al cui e amendamentul, ci mai important este ce înseamnă pentru copii majorarea alocațiilor. Intră și tu pe https://www.psd.ro/alocatii/ și cere-le parlamenta­rilor PNL/USR/UDMR din județul tău să voteze pentru mărirea alocațiilor!”, a scris liderul PSD Marcel Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook.

Având în vedere situația grea cu care se confruntă cei mai mulți dintre părinți, creșterea alocațiilor copiilor este absolut necesară în vi­ziunea social-democraților buzoieni. În noiembrie 2020, „SOS Satele Copiilor” atră­gea atenția că aproape 1,4 milioane de copii din România sunt în risc de sărăcie și excluziune socială, iar dintre aceștia 700.000 trăiesc în condiții de sărăcie extremă. Cifrele sunt cu atât mai alarmante în contextul pandemiei de COVID-19.

Text asumat de Partidul Social Democrat – Filiala Buzău

loading...