Politic

Comunicat PSD: 1.000 de lei lunar, bursa pentru elevi

PSD propune în programul de guvernare cinci tipuri de burse pentru elevii din sistemul educațional românesc și face un angajament pentru educație incluzivă astfel încât să existe echitate educațională.

Social-democrații includ în programul național de sprijin al elevilor în primul rând o bursă de asistență socială în valoare de 1.000 de lei/lunar. De acest tip de bursă vor beneficia copiii care provin din sistemul de protecție, instituționalizați, cu condiția ca aceștia să fie înscriși într-o unitate de învățământ preuniversitar de stat.

În același timp, în programul de guvernare al PSD pentru educație sunt incluse: bursa socială  – 40 la sută din salariul minim net pe economie, adică 550 lei; bursa de studiu – 32,5 la sută din același salariu minim net pe economie, respectiv 450 lei; bursa de merit – 35 la sută din salariul minim net pe economie, 470 lei,  și bursa de performanță – 37,5 la sută din salariul de raportat, respectiv 500 lei.

Cel mai important aspect al propunerii PSD din programul de guvernare este însă sursa de finanțare a acestor cinci tipuri de burse, și anume din sume defalcate de TVA.

Text asumat de Partidul Social Democrat – Filiala Buzău

Articole similare

error: Continut protejat!!