vineri, 23 octombrie 2020

Comunicat: Administrație liberală de succes la Padina! Comuna s-a transformat din temelii în mandatul lui Ionel Chiriță

În sudul județului Buzău sunt suficiente exemple de administrații PSD-iste care spun că vremurile grele nu le-au lăsat să facă mai mult pentru comunitățile lor. Dar, tot aici, avem și un exemplu clar de administrație libe­rală care a transformat din temelii localitatea Padina.

Omenie, modestie, bun simț, determinare, implicare și respect sunt cuvintele care îl definesc pe Ionel Chiriță, edilul comunei ­Padina. Economist de profesie, și-a folosit cunoștințele și în administrația locală. Doar într-un singur mandat, PRIMARUL CHIRIȚĂ IONEL a făcut ce nu au făcut ceilalți primari în toată perioada post decembristă. Încă din prima zi de mandat a demarat proiecte importante; pe ­une­le le-a finalizat, altele fiind în curs de finalizare.

În nici doi ani, înființează SERVICIUL POMPIERI SMURD în colaborare și parteneriat cu IGSU și HUNT OIL COMPANY (inaugurarea a avut loc la 20 mai 2018).

Finalizează asfaltarea a 20 km de drum comunal și este în derulare asfaltarea a altor 14,3 km.

Grija pentru mediul înconjurător duce la înființarea serviciului de salubritate pentru gunoi menajer și colectare selectivă a deșeurilor. Platforma de gunoi este întreținută prin forțe proprii din anul 2017 pentru a face o economie de aproximativ 200.000 lei din bugetul local, bani ce au fost folosiți în alte scopuri.

Se instalează pe raza comunei PADINA un sistem de supraveghere cu 34 de camere video și se moder­nizează iluminatul public prin schimbarea a 1.100 lămpi cu lămpi cu tehnologie led.

Pe perioada mandatului PRIMARULUI CHIRIȚĂ IONEL se eliberează circa 6.500 de cărți funciare, gratuit, prin Programul Cadastru Sistematic. Dorința administrației liberale condusă de PRIMARUL CHIRIȚĂ IONEL de a corecta erorile din anumite acte de proprietate duce la eliberarea ultimelor titluri de proprietate și la finalizarea Legii nr. 165/2013 prin retrocedarea către proprietari a unei suprafețe de aproximativ 90 hectare.

Iubitor de cultură, tradiție și folclor, PRIMARUL CHIRIȚĂ IONEL demarează, în 2018, an Centenar, proiectul local „România suntem noi”, a cărui finanțare în valoare de 100.000 lei a fost suportată de Ministerul Culturii.

Alimentarea cu apă, sănătatea, învățământul, agricultura sunt domenii în care s-a implicat cu tot interesul. Pentru că este de o energie și o implicare rar întâlnite, cu doar câteva zile înainte de a-și încheia primul mandat, PRIMARUL CHIRIȚĂ IONEL reușește să obțină finanțare în ­va­loare de 1.100.000 lei pentru consolidarea școlii vechi de tip „Spiru Haret” și transformarea acesteia în centru social pentru bătrâni (în 10 septembrie 2020 a apărut în Monitorul Oficial).

Despre PRIMARUL CHIRIȚĂ IONEL ar mai fi multe de spus. Este de remarcat faptul că pentru proiectele finalizate și cele în curs de derulare s-au atras aproximativ 8 milioane de euro din fonduri europene și guvernamentale. Este exe­mplul clar că se poate când ai credință, respect și dragoste de semeni și de locurile natale!

Text asumat de Partidul Național Liberal – Organizația Județeană Buzău

loading...
error: Content is protected !!