Actualitate

Compania de Apă, lucrări de amploare în Micro XIV. Restricții de circulație și locuințe fără apă

Compania de Apă va înlocui un tronson de 50 metri din conducta magistrală de apă situat la intersecția străzilor Stadionului și Simila. Lucrările, care vor începe luni, 18 octombrie, vor afecta atât furnizarea apei reci pentru un număr important de utilizatori, cât și circulația auto din zonă, au comunicat reprezentanții companiei.

„În ultima perioadă am efectuat intervenții punctuale repetate pentru remedierea unor spărturi apărute la conducta magistrală situată pe strada Stadionului (conductă din oțel, cu diametrul de 400 mm, prinsă pentru înlocuire în cadrul Contractului de lucrări nr. 1 din POIM). Intervențiile efectuate până acum au putut fi executate fără afectarea serviciului de furnizare a apei, ceea ce în prezent nu mai este posibil. Suntem în situația de a înlocui un tronson de circa 50 m, situat la intersecția dintre strada Stadionului și strada Simila”, se arată într-un comunicat de presă.

Prin urmare, începând de luni, 18 octombrie, traficul auto va fi restricționat în porțiunea dintre Aleea Prieteniei și intersecția dintre strada Stadionului cu Aleea Centrală (Penny Micro XIV), circulația în ambele sensuri urmând a se realiza pe cele două benzi ale sensului dinspre Industria Filati spre strada Bazalt.

De asemenea, din 20 octombrie, ora 19.00, până în 21 octombrie, ora 9.00, va fi sistată și furnizarea apei. Vor fi afectați de lipsa apei în acest interval de timp locuitorii cartierului Micro XIV branșați din CT2, CT3, CT4, PT29, utilizatorii casnici și agenții economici de pe strada Stadionului. Nu vor fi afectați locatarii branșați din CT1, Spitalul Județean, Ambulanța, Direcția de Sănătate Publică, cele două unități militare.

„Rugăm utilizatorii din zonele afectate de lipsa apei să-și asigure rezerve de apă, dar îi asigurăm că și noi vom pune la dispoziția tuturor rezerve de apă, prin amplasarea unei cisterne în curtea Liceului Sportiv și a unor recipiente adecvate amplasate la statuia Baștan. La reluarea furnizării sunt posibile perturbații ale calității apei pe o perioadă scurtă de timp la utilizatorii stradali (case), pentru utilizatorii de la blocuri fiind  montate în stațiile hidrofor sisteme de filtrare a apei. Pentru orice incidente apărute cu ocazia acestei intervenții, nu ezitați să ne informați la numărul de call-center 0238.938. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp!”, spun reprezentanții Companiei de Apă.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker