Administrație

Compania de Apă a depus prima cerere de finanțare prin PNRR

Compania de Apă Buzău a depus, în data de 5 noiembrie 2022, cererea de finanțare pentru proiectul „Sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețelele de alimentare cu apă și canalizare existente”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta C1 – Managementul Apei, fonduri sută la sută nerambursabile. Proiectele au fost selectate pentru finanțare pe baza criteriului „primul venit – primul servit”.

Toate unitățile administrativ-teritoriale din aria de operare au fost informate încă din luna iulie despre condițiile de eligibilitate, precum și listele orientative a potențialilor beneficiari. Unitățile administrativ-teritoriale care au decis să participe la program în parteneriat cu Compania de Apă S.A. Buzău și au întocmit documentația necesară sunt municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, precum și comunele Săhăteni, Pietroasele, Cislău, Puiești și Chiojdu.

Prin acest program, se vor realiza gratuit lucrările de branșare și racordare, până la limita de proprietate privată, la sistemele de alimentare cu apă și canalizare existente, aflate în administrarea Companiei de Apă Buzău, pentru un număr de 474 beneficiari care au încheiat acorduri cu primăriile de care aparțin. În total, se vor realiza un număr de 156 de branșamente și 359 racorduri, iar valoarea eligibilă nerambursabilă a proiectului este de 5.272.297 lei / 1.071.714 euro.

„Este un sprijin consistent pentru familiile și persoanele singure, cu venituri reduse, care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie. Operatorii de servicii de utilități publice, în parteneriat cu administrațiile locale, pot depune cereri de finanțare pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și apă uzată”, spunea ministrul Mediului, Tanczos Barna, la începutul acestei luni.

Articole similare