Administrație

Comisarul Cattani, ciuruit a doua oară la Buzău

Liderul liberal buzoian Gabriel Avrămescu nu ratează nicio ocazie să arate cu degetul către primarul Constantin Toma. Acesta îi reproșează primarului inclusiv faptul că și-ar întreține imaginea din bani publici, promovând proiecte „de fală”, fără beneficii reale pentru cetățeni.

Cea mai recentă, supărare a președintelui PNL Buzău a pornit de la venirea actorului Michele Placido la Buzău International Arts Festival, încheiat în luna septembrie, adică acum vreo două luni. Avrămescu spune că onorariul actorului italian a fost suportat din bugetul local, respectiv din banii buzoienilor, chestiune care i s-a părut lipsită de decență, în contextul în care primarul Toma a declarat că Buzăul are dificultăți în a asigura furnizarea de agent termic sau electricitate în instituții, din cauza costurilor ridicate.

Președintele PNL Buzău a mai menționat că, în situația în care la conducerea Primăriei ar fi fost un primar liberal, cum ar fi Daniel Țiclea, cel mai probabil, acesta ar fi inițiat o dezbatere publică și i-ar fi întrebat pe buzoieni dacă sunt de acord cu această măsură. „Domnul Țiclea va efectua, în primul rând, consultări cu cetățenii Buzăului. Dacă cetățenii spun că e nevoie de Corrado Cattani la Buzău, atunci cred că ar trebui să vină, dar nu cred, mai ales din ce am vorbit cu oamenii în ultima vreme, nu cred că pe ei îi doare burta de Corrado Cattani (rolul interpretat de Michele Placido în serialul «Caracatița», n.r.). În momentul în care tu vii și te plângi pe tot ce înseamnă presă națională, că nu sunt bani de căldură, nu sunt bani de gaze, de electricitate la școli, la spital, la toate astea, tu vii și faci în continuare petreceri din bani publici? Unde e decența? E vorba de decență aici, e vorba de responsabilitate. Hai să fim serioși!”, a mai spus Avrămescu.

Articole similare