marți, 02 iunie 2020

Colegiul Hasdeu pune în scenă musicalul „Prinţ şi cerşetor”, cu o distribuţie formată din 20 de hasdeieni

La începutul anului viitor, publicul din Buzău va avea ocazia să vadă primul musical sută la sută buzoian. Este vorba despre o producţie a Colegiului Naţional „B. P. Hasdeu” realizată după romanul lui Mark Twain „Prinţ şi cerşetor”, care îi va avea în distribuţie pe actuali elevi dar şi absolvenţi ai colegiului. Capul de afiş al musicalului va fi Dora Gaitanovici, actualmente studentă la Conservatorul din Bucureşti.

Finanţare de 30.000 lei de la Consiliul Judeţean

Pentru că este vorba ­des­pre o producţie amplă care necesită un regizor profesionist, costume speciale, decoruri ample, reprezentanţii Colegiului Hasdeu au solicitat sprijin financiar Consiliului Judeţean. În şedinţa de joi, 31 octombrie, consilierii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 30.000 lei pentru realizarea musicalului. De asemenea, Teatrul „G. Ciprian” va pune la dispoziţia Colegiului Hasdeu gratuit sala de spectacole cu infras­tructura aferentă, în baza unui protocol de colaborare.

Pregătirea spectacolului care urmează să facă parte din stagiunea teatrului buzoian se va derula în perioada octombrie 2019 – ianuarie 2020, iar premiera va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie, cel târziu începutul lunii februarie.

„Vom organiza şi un casting la nivelul colegiului”

„Ideea acestui musical a fost a mea. Pe lângă Centrul Cultural pe care l-am înfiinţat la Hasdeu, ne-am gândit să avem şi un centru de muzică şi teatru, ţinând cont că avem mereu copii atât de talentaţi pe care îi vedem pe scenele din ţară. Pentru că spectacole muzicale putem organiza oricând, ne-am gândit să rea­lizăm un musical, care este o producţie mult mai amplă. Faptul că Dora Gaitanovici a intrat la Conservator m-a convins şi mai mult să abordăm acest gen. Au existat mai multe propuneri de piese, dar cea care a ales <Prinţ şi cerşetor> a fost Dora. Alături de Dora, în spectacol vor mai evolua Bianca Mihai, Codruţ Bulfan şi alţi hasdeieni cu talent muzical. Elevii noştri au început deja să lucreze la spectacol. Muzica o compun ei, au făcut deja textul… Vom organiza şi un casting la nivelul colegiului pentru că spectacolul va avea aproximativ 20 de personaje cu tot cu figuranţi. Vom avea însă nevoie de un regizor profesionist pentru ca producţia să fie una de calitate. Vă vom anunţa în curând şi numele regizorului. Pentru acest proiect am reuşit să obţinem nişte fonduri prin forţe proprii, dar nu erau suficiente. De aceea am solicitat ajutorul Consiliului Judeţean, şi mulţumim pentru ajutor”, a declarat directorul Colegiului Hasdeu, Ionel Banu.

loading...
error: Content is protected !!