Actualitate

Colectarea selectivă, prilej de contre pe Facebook

Buzoienii au manifestat scepticism în repetate rânduri când vine vorba de colectarea selectivă a deșeurilor de către compania RER Sud, care se ocupă de serviciile de salubrizare din municipiu. Unii cetățeni susțin că mașinile societății iau gunoiul laolaltă, nu separat, deși oamenii sunt obligați să selecteze deșeurile în funcție de mai multe categorii, fiind chiar pasibili de sancțiuni aspre în cazul în care nu se conformează.

O postare informativă pe Facebook a societății de salubrizare a fost un prilej bun pentru un buzoian să îi taxeze pe angajații RER Sud, acuzându-i că adună gunoaiele cu aceeași mașină, chiar dacă acestea sunt de tipuri diferite: „Da, colectarea separată și voi la luați la grămadă în mașină… gunoi menajer plus reciclabilele”.

De cealaltă parte, reprezentanții RER Sud nu au lăsat remarca să le scape și au ținut să-l informeze pe buzoian că fiecare mașină colectează diferit, chiar dacă acestea seamănă între ele. Mai mult decât atât, reprezentanții societății de salubrizare l-au invitat pe cetățean să petreacă o zi cu angajații RER Sud, pentru a se convinge că gunoaiele sunt, într-adevăr, colectate separat, nu laolaltă.

„Din păcate pentru dumneavoastră, suntem nevoiți să vă contrazicem. Fiecare echipaj și fiecare mașină colectează pe categorii de deșeuri, fiecare categorie de deșeuri este transportată la destinația specifică fiecărui tip. Pentru a vă convinge de cele spuse, vă invităm oricând vreți dumneavoastră să vedeți cum decurge o zi de colectare. Așadar, vă așteptăm!”, i-au transmis reprezentanții RER Sud cetățeanului.

Omul nu s-a lăsat impresionat de replica celor de la RER Sud și nici nu a dat de înțeles că va onora invitația, spunând că se aștepta ca societatea să nu îi dea dreptate.

Articole similare