ActualitateEducație

„Cod de acces pe piața muncii”, la Colegiul Economic Buzău

În perioada 1 septembrie 2022-31 august 2023, Colegiul Economic Buzău va derula proiectul „CODE TO ACCES LABOUR MARKET- Cod de acces pe piața muncii”.

Proiectul aduce împreună  Colegiul Economic Buzău – cu calitatea de  unitate VET din România -, SC UNIVERSAL LE BIG SR –  agent economic care asigură locuri de practică elevilor de la profilul Economic Comerț -,  și Ekonomska i trgovačka škola, Dubrovnik-  unitate școlară VET din Croația. Lansarea oficială a proiectului a avut loc pe 2 septembrie, când o parte din echipa de proiect a participat la „Reuniunea de informare și consiliere privind aspecte contractuale și de implementare a proiectelor SEE VET”, de  la București.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității stagiilor de pregătire practică pentru o mai bună inserție pe piața muncii a absolvenților. Printre obiectivele pe care școala buzoiană și le-a propus să le realizeze în acest proiect se numără: îmbunătățirea capacității de organizare a stagiilor de pregătire practică, dezvoltarea abilităților de evaluare a elevilor de către profesori în cooperare cu tutorele de practică și dezvoltarea de materiale și documente aferente stagiilor de pregătire practică.

„Ne adresăm cu acest proiect elevilor  de la domeniul Economic – Comerț care sunt și cei mai numeroși (78,7%) și ne dorim ca prin acest proiect să identificăm exemple de bună practică la partenerul nostru din Croația, să realizăm o formare a profesorilor în concordanță cu noile cerințe pe piața muncii, precum  și să întărim legăturile cu agenții economici, parteneri de practică”, spune profesoara Colegiului Economic Buzău, Cătălina Postovei.

Cadrul didactic buzoian consider că participarea reprezentanților agentului economic la vizita de studiu va impulsiona colaborarea acestuia cu școala și va facilita dezvoltarea unor noi instrumente de evaluare standardizate și a unor CDL- uri în conformitate cu cerințele pieței muncii.

„Dorim să îmbunătățim convențiile de colaborare care se încheie cu agentul economic și să elaborăm acorduri de învățare. În colaborare cu agentul economic care ne este partener dorim să elaborăm caiete ale elevului, ghidul tutorelui de practică, chestionare pentru evaluarea stagiilor de pregătire practică”, mai spune Cătălina Postovei.

Una dintre activitățile importante ale proiectului o constituie vizita de studiu la partenerul școlii buzoiene din Croația care va avea loc anul viitor, în perioada 27 noiembrie -3 decembrie; la vizită vor participa 8 profesori ai Colegiului Economic Buzău și 4 reprezentanți ai agentului economic.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2014-2021. Mecanismul Financiar SEE 2014-2021 acoperă mai multe programe de finanţare, care au ca scop reducerea discrepanţelor sociale şi economice între ţările SEE şi consolidarea cooperării între statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) și cele 15 țări beneficiare (Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker