Politic

DOCUMENT / Ciolacu: Vom negocia cu toţi cei dispuşi să voteze moţiunea de cenzură, de la toate formaţiunile politice”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunţat că PSD va depune, săptămâna viitoare, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, iar aceasta va fi votată în sesiunea parlamentară actuală. Liderul social-democraţilor a adăugat că vor fi duse negocieri cu toate partidele politice dispuse să voteze moţiunea, inclusiv cu parlamentari PNL. Titlul moţiunii este „România EŞUATĂ. Recordul <fantastic> al Guvernului Cîţu”.

„Măcelul de la PNL s-a terminat? Bun. Ne ocupăm de lucrurile serioase. Astăzi am finalizat textul moţiunii de cenzură la adresa celei mai dezastruoase guvernări din ultimii 30 de ani. E textul cu care vom pleca să negociem cu alţi parlamentari decât cei ai PSD şi textul pe care îl vom prezenta partenerilor sociali. Titlul moţiunii este <România eşuată, recordul fantastic al Guvernului Cîţu>! În guvernarea de dreapta România trăieşte de o zi pe alta din împrumuturi de zeci de miliarde euro la dobânzi mari, cele mai mari din UE. Preţurile s-au dublat, alimentele de bază au devenit un lux, iar benzina a ajuns la 6 lei pe litru. Fermierii nu şi-au primit subvenţiile. NU se dau bani nici la stat, nici la privat. Acestea nu sunt lucruri fantastice, aşa cum spune Guvernul Cîţu. Guvernul trebuie să plece pentru că vrea să transforme pensia în ajutor de înmormântare. Singurul scop real în PNRR a fost să încerce să dospească miliarde euro pentru firmele de consultanţă sau firmele de casă ale USR şi PNL. Guvernul trebuie să plece pentru că a ratat total campania de vaccinare. Ne aflăm pe locul 25 din 27 de ţări europene, la persoane vaccinate cu prima doză. Acestea sunt motivele pentru care Guvernul Cîţu trebuie să plece. Imediat după conferinţa de presă voi avea o întâlnire cu reprezentanţii sindcatelor, iar în următoarele zile cu cei a patronatelor, IMM-urile, pentru ca moţiunea de cenzură să aibă o susţinere cât mai largă în societate. Considerăm că România nu poate fi un stat eşuat”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni la finalul Biroului Permanent Național al Partidului Social Democrat.

Vezi AICI textul moțiunii de cenzură

Întrebat dacă PSD va negocia şi cu parlamentari de la PNL, Ciolacu a răspuns: „Eu sper că la sfârşitul acestei sesiuni să scăpăm de acest Guvern. Vom duce negocieri cu toţi cei dispuşi să voteze moţiunea de cenzură, de la toate formaţiunile politice. De aceea am finalizat textul moţiunii. O depunem săptămâna viitoare. Această moţiune va fi votată în această sesiune. Îi anunţ pe parlamentarii PSD că, dacă trece moţiunea, va urma o sesiune extraordinară pentru numirea unui alt Guvern. E normal ca partidul care a câştigat alegerile să vină cu propunerea de prim-ministru. În acest moment e o decizie în PSD, domnul Alexandru Rafila este propunerea de premier. Poate fi şi un guvern minoritar. Am exclus colaboarea cu PNL. Cred că dacă va trece moţiunea, preşedintele României va intra totuşi în spiritul Constituţiei”.

 

Articole similare

error: Continut protejat!!