duminică, 24 ianuarie 2021

Ciolacu: ,,Trebuia o ruptură de vocile care s-au folosit de naționalism pentru a-și rezolva problemele personale penale”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, afirmă că renunțarea de către PSD la mesajul pe teme națio­naliste a fost o ,,decizie politică” pe care și-o asumă ca lider al partidului. Întrebat,  într-o emisiune televizată, de ce a renunțat la discursul naționalist, fapt ce ar fi ajutat la ascensiunea Alianței pentru Unirea Românilor, președintele PSD a răspuns că aceasta a fost o decizie politică pe care și-a asumat-o.

,,Este o decizie politică pe care mi-o asum. Vocile naționaliste din interiorul Partidului Social Demo­crat nu mai erau niște voci credibile, erau niște voci care amestecaseră în mesaj justiția și naționa­lismul. Ideile de suvera­nitate au rămas în partid și vor fi exprimate de către alte persoane în viitor. Ați văzut și în programul de guvernare al partidului, ne referim clar la un naționalism economic. Lumea confundă extrema cu naționalismul și există în continuare în interiorul partidului un filon puternic în acest sens și o să-l vedeți că o să se și manifeste, dar cu un trend european… Și Germania are naționalismul german”, a declarat președintele PSD la România TV.

El a dat exemplul unor proiecte de acte normative care au fost promovate de PSD și care reprezintă dovadă a naționalismului: ,,Dacă am fi într-o stare în care țara ar avea și Guvern, și Parlament – pentru că, momentan, nu mai avem de niciunele -, chiar o să vin cu toate studiile și chiar mi-ar plăcea o discuție. Chiar îmi doresc să o avem, să vedeți exact că, de fapt, nu am greșit. Trebuia o ruptură evidentă a partidului de anumite voci care au confundat partidul cu interesele lor personale și s-au folosit de acest naționalism, dus un pic spre extremă, pentru a-și rezolva problemele personale penale”, a afirmat Ciolacu.

loading...
error: Content is protected !!