Partidul Social Demo­crat pregătește un proiect de lege prin care cei care au nevoie să poată fi păsuiți câteva luni de la plata ratelor bancare, în perioada coronavirusului, anunță, la Radio France Internationale, deputatul Valeriu Steriu. El spune că PSD va depune un proiect de lege, prin care băncile să îi păsuiască, în contextul coronavirusului, pe clienții care au credite.

„Am gândit și un proiect de lege în acest sens, suntem încă în discuție cu un astfel de proiect de lege. În orice caz, nu am fost deloc mulțumiți de reacția Băncii Naționale a României, cea care ar trebui prima să găsească soluții și să ofere variante de lucru. BNR a ieșit prima să-și apere băncile comerciale, cele care au fost salvate de atâtea ori în situațiile dificile (…) Dorim să găsim o formă, prin care cel puțin câteva luni, cei care au într-adevăr nevoie, să poată fi păsuiți câteva luni de plata ratelor”, a spus Steriu, care a mai adăugat că „un proiect de lege este măsura pe care PSD poate și este nevoit să o adopte”.

Potrivit unui comunicat transmis de PSD, parlamentarii acestei formațiuni politice au depus joi în Parlament proiectul de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente. Măsura este valabilă atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice și se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020 inclusiv. Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ, anunță PSD.

„PSD consideră că măsurile anunțate de Guvern pentru sprijinirea economiei sunt mai degrabă măsuri de tatonare, care nu răspund nevoilor urgente ale firmelor și populației. Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme și clare de susținere a populației și a mediului de afaceri. Am văzut, în schimb, multă șovăială și o lipsă totală de reacție rapidă. Suntem într-o luptă contracro­nometru. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot me­diul de afaceri”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

DISTRIBUIȚI
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul dvs.
Introduceți numele dvs.