Politic

Ciolacu: O rectificare bugetară prin care puterea şi-a asigurat continuarea unui terorism politic

Liderul interimar al Partidului Social Demo­crat, Marcel Ciolacu, cataloghează rectificarea bugetară anunţată de Guvern ca fiind „a răzbunării faţă de popor, prin care puterea şi-a asigurat continuarea unui terorism politic” şi a dat asigurări că va fi corectată în Parlament.

„O rectificare a răzbunării faţă de popor! O rectificare bugetară care nu rezolvă niciuna dintre marile probleme ale ţării, făcută în bătaie de joc şi în dispreţul realităţii! Tăierile de venituri, anunţate de Putere drept <cele mai mari creşteri> nu doar că sunt contrare legilor în vigoare, dar ele sfidează realitatea dată de explozia preţurilor şi de scăderea nivelului de trai. O rectificare bugetară prin care Puterea şi-a asigurat continuarea unui terorism politic prin racolarea de primari din fonduri guvernamentale şi dovada clară a bătăii de joc faţă de viitorul României. Bani doar de rapt şi de racolat! Nu investiţii, nu sprijin pentru agricultura românească afectată de secetă sau pentru economia naţională pusă pe butuci de măsuri aberante”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Liderul interimar al social-democraţilor consideră că rectificarea vizează doar „asigurarea luxului prezidenţial, prin care s-au premiat serviciile şi s-au penalizat instituţiile care şi-au permis să controleze tunurile date sub pretextul pandemiei (…) O rectificare pe care, vă asigur, o vom corecta în Parlament”, a conchis Ciolacu.

Guvernul a avut pe ordinea de zi a şedinţei de vineri ordonanţa de urgenţă pentru rectificarea bugetară.

Articole similare