Politic

Ciolacu, la dezbaterea moţiunii de cenzură: ,,Florine, SUPERMAN, ai căzut în cap! Zboară acasă!”

Moţiunea de cenzură depusă de Partidul Social Democrat şi susţinută de Uniunea Salvaţi România şi de Alianţa pentru Uni­rea Românilor a fost adoptată marţi. Guvernul condus de Florin Cîţu a fost astfel demis, după mai puţin de 11 luni de la învestire, mai exact după 278 de zile, şi la o lună de la retragerea USR-PLUS de la guvernare. Scorul din Parlament pentru înlăturarea Cabinetului Cîţu este unul istoric, fiind cel mai mare număr de voturi, 281, înregistrat la o moţiune de cenzură în România post-decembristă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu l-a acuzat, marţi, la dezbaterea moţiunii de cenzură, pe premierul Flo­rin Cîţu, că a jucat golf cu vieţile românilor şi, sub patronajul lui Klaus Iohannis şi al PNL, ,,românii mor carbonizaţi în spitale”. ,,Trebuie să plecaţi azi, pentru că nici măcar n-aţi început să guvernaţi. Nouă luni v-aţi bătut ca chiorii pentru şefia PNL. Şi astăzi aţi ajuns şef peste un hoit politic. PNL a ajuns să miroasă a PNŢCD. Dar asta e problema voastră! Problema noastră şi a românilor este că aţi distrus ţara în lupta voastră absurdă pentru ciolan! Echipa câştigătoare este de fapt echipa ucigătoare! Aţi jucat golf cu vieţile românilor! Sub patronajul lui Iohannis şi al PNL, românii mor carbonizaţi în spitale!”, a spus Marcel Ciolacu.

El a mai arătat că, după şapte ani de mandat, ,,şeful statului, Klaus Iohannis, ne spune relaxat că statul a eşuat!”: ,,Aşa este! În <Guvernul meu> românii au ajuns să moară arşi în spitale! Nu o dată, nu de două ori, ci de 12 ori la rând! 12 tragedii şi zeci de oameni care au murit nevinovaţi din cauza incompetenţei voastre. Acest sistem patronat de PNL a omorât oameni nevinovaţi! Statul a eşuat pentru că românii au ajuns să se teamă de lucrurile care ar trebui să-i salveze! Românilor le este frică să mai meargă la spital! Aici aţi adus statul, domnilor Iohannis şi Cîţu! Guvernarea voastră a eşuat! Voi sunteţi reprezentanţii statului. Voi trebuia să aveţi grijă de români. Voi aţi eşuat! Tu – Florin Cîţu, ai eşuat BIG TIME!”, a acuzat Ciolacu. Potrivit acestuia, ,,România EŞUA­TĂ este singurul proiect politic care va rămâne în urma guvernării PNL! În rest doar tristeţe şi dezolare!”.

,,Chiar sunt curios ce consumaţi dumneavoastră”

Ciolacu s-a adresat direct lui Cîţu: ,,Ce aţi făcut toată vara?! NIMIC!  V-aţi luptat cu Orban pe funcţii în loc să vă pregătiţi de pandemie! Aţi inaugurat fără ruşine valul patru cu 5.000 de penelişti la Congresul vostru penibil! În frunte cu Iohannis, aţi sfidat toate regulile! Aţi încălcat legea şi bunul simţ. Iar acum mai aveţi tupeul să ne cereţi responsabilitate şi să băgaţi noi restricţii?! Cine vă mai crede, domnule Cîţu?! Aţi distrus campania de vaccinare. Iar acum îi faceţi pe români proşti că nu se vaccinează. Dar testarea de ce aţi scos-o, domnule Cîţu?! Vă răzbunaţi pe români şi le încălcaţi toate drepturile fundamentale! Aţi scos România din Europa! Mer­geţi pe stradă, domnule Cîţu! Vorbiţi cu oamenii. Acolo, printre claxoanele românilor nervoşi, o să vedeţi unde aţi dus această ţară. Toţi vă urăsc. Nimeni nu vă mai crede. Nu sunteţi fantastic. Nu sunteţi <wow>. Sunteţi doar total rupt de realitate şi de problemele oamenilor. Nu cu o sută de lei ca Ceauşescu o să vă salvaţi. Nu merge! Aţi ajuns cel mai detestat om din România! ACASĂ!”.

,,Am înţeles cu toţii că nu ştiţi cât costă pâinea, pentru că nu consumaţi. Între noi fie vorba, că nu ne aude nimeni, chiar sunt curios ce consumaţi dumneavoastră… poate ne spuneţi azi. Dar că facturile românilor se dublează, vă pasă?! Ştiţi acest lucru?! Ştiţi că pacienţii cronici nu au DIN NOU acces la tratament?! Vă pasă?! Vă pasă că 88 la sută dintre bolnavii de cancer aflaţi sub tratament în 2019 au murit în mai puţin de un an? Vreţi să repetaţi strategia asta criminală şi acum? Vreţi să moară lumea în case de frig la iarnă, domnule Cîţu?!”, a continuat Ciolacu.

Liderul PSD l-a acuzat pe premier că ,,stă la căldură, iar românii se luptă cu sărăcia”: ,,România moare de foame, la propriu! În România, dumneavoastră îi furaţi pe cei mai săraci dintre români! Oamenii nu au nevoie de super-eroi închipuiţi, ci de salarii şi pensii decente! Oamenii au nevoie de căldură şi apă caldă! Oamenii au nevoie de spitale şi şcoli decente! Oamenii au nevoie de respect şi de un guvern responsabil! Oamenii s-au săturat de voi!”, a afirmat Ciolacu.

Preşedintele Partidului Social Democrat a mai spus, în încheiere, că ,,acest Guvern a minţit, a furat şi a distrus România”: ,,Acest Guvern a împrumutat ­mi­liarde de euro, dar în continuare românii suferă de foame şi frig. Joaca de-a Dumnezeu a domnului Cîţu cu vieţile şi sănătatea românilor trebuie să înceteze astăzi! Mă uit la domnul Barna: aveţi şansa să vă spălaţi azi păcatele! Aveţi şansa să recunoaşteţi în faţa românilor că aţi fost părtaşi la acest dezastru. Aţi distrus România cot la cot cu PNL timp de nouă luni de zile! Dacă regretaţi cu adevărat, votaţi la vedere moţiunea de cenzură a PSD. Trebuie să salvăm România de un guvern care a devenit un pericol la adresa cetăţenilor săi. Acest Guvern trebuie să plece AZI! Moţiunea PSD va trece cu un scor istoric! Florine, SUPERMAN, ai căzut în cap! Zboa­ră acasă!”, a încheiat Ciolacu.

Partidul Social Demo­crat va merge la consultările cu preşedintele Iohannis cu varianta alege­rilor anticipate, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ce Guvernul Cîţu a picat prin moţiune de cenzură. El a susţinut că, dacă se va reuşi formarea unei majorităţi în Parlament, se va putea veni cu un guvern de specialişti, cu acordul preşedintelui, care să guverneze până în martie, când se pot organiza anticipatele.

El a susţinut că nu este adeptul ,,isteriilor politice” şi că aşteaptă un semn de la preşedintele Klaus Iohannis şi speră că acesta şi-a dat seama că ,,acest guvern a fost unul catastrofal, iar această coaliţie de dreapta a pierzătorilor nu s-a ridicat la nivelul aştep­tării românilor”Întrebat dacă alegerile anticipate nu ar aduce instabilitate, Ciolacu a răs­puns: ,,Alegerile anticipate înseamnă un act democratic, prin care au trecut toate statele europene”.

El a spus că alegerile anticipate pot avea loc în luna martie, iar până atunci, dacă se va reuşi formarea unei majorităţi în Parlament, se va putea veni cu un guvern de specialişti, cu acordul preşedintelui. Ciolacu a mai afirmat că nu a avut discuţii politice pentru o majoritate parlamentară cu niciun lider politic şi a subliniat că PSD nu va susţine un Guvern minoritar PNL.

Articole similare