Politic

Ciolacu intervine în „păruiala politică” PSD-PNL 

După o serie de atacuri între liberali și sociali-democrați, Marcel Ciolacu intervine și apără măsurile care au crescut tensiunea printre PSD-iști și PNL-iști. Șeful Guvernului spune că guvernarea este mai importantă decât „păruiala politică”, insistând că are datoria de a veni cu soluții concrete la realitățile din țară pentru care dă vina pe guvernările PNL. „Realitatea este că au fost făcute împrumuturi foarte mari în anii precedenți, iar pandemia a demonstrat o sete incredibilă pentru risipă”, susține Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Reacția sa vine după o serie de postări pe Facebook făcute în ultimele zile de liberali și social-democrați. Fostul premier Florin Cîțu l-a acuzat direct pe Ciolacu, alături de PSD, că a îngropat țara în datorii și acum vrea să scoată banii de la sectorul privat. În atac a intrat și europarlamentarul PSD Mihai Tudose care a spus că „fantomele fac gălăgie până când aprinzi lumina”. Deputatul PSD George Simon a arătat și el cu degetul către „plagiatorul Ciucă se poate lăuda și cu o risipă fără precedent a banilor publici”, inspirat de Orban și Cîțu.

„Scandalurile și disputele care țin de menajeria politică le las în seama altora”

Vineri, Marcel Ciolacu a venit cu replică pe Facebook.

„Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică. Un partid responsabil se află la conducerea țării pentru a arăta că este capabil să ia decizii pentru oameni, nu pentru a-și expune în piața publică frustrările politice”, a scris șeful Guvernului, spunând că nu se va angaja „în niciun fel de conflicte care nu au legătură cu prioritățile cetățenilor”.

„Ca premier, am datoria să vin cu soluții concrete la realitățile din țară”, a afirmat Ciolacu, care a arătat spre PNL: „Iar realitatea este că au fost făcute împrumuturi foarte mari în anii precedenți, iar pandemia a demonstrat o sete incredibilă pentru risipă”, cu referire directă la guvernările Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Datoria mea este să echilibrez situația. Lipsa de acțiune și bla-bla-ul politic înseamnă, în fapt, blocarea fondurilor europene atât de necesare pentru dezvoltare. Și nu voi permite niciodată așa ceva! Nu fug de răspundere și nici nu caut vinovați în trecut. Românii îi știu mai bine pe vinovați. Rolul meu este să vin cu soluții, să asigur stabilitatea politică și economică a României, să răspund la problemele cetățenilor și să îi protejez pe cei afectați de creșterea prețurilor. De asta mă voi ocupa. Scandalurile și disputele care țin de menajeria politică le las în seama altora”, a mai spus premierul.

Ciucă: A căuta vinovați nu folosește nimănui

Cu o zi în urmă, fostul premier Nicolae Ciucă a declarat pentru PSNews că „e o perioadă dificilă, care vine după pandemie, după efectele economice ale războiului de la graniță și ale multiplelor crize internaționale” și că „reformele, atunci când sunt reale generează, inevitabil, dispute între politicieni și chiar și în societate. Doar că aceste reforme sunt necesare”.

„În opinia mea, a căuta vinovați pentru starea bugetului de astăzi și legislația aferentă nu ne duce înainte. Cui folosește azi dacă cineva îi acuză pe domnii Cîțu sau Câciu, sau dacă altcineva arată că cei trei prim-miniștri, din vremea când Liviu Dragnea conducea PSD, adică domnii Tudose, Grindeanu și doamna Dăncilă au comis greșeli în materie de politică economică și fiscală? Nimănui”, a spus Ciucă.

Articole similare