Politic

1.542 de elevi au depus jurământul militar. Ce le-a transmis Predoiu

Peste 1.540 de elevi ai şcolilor de agenţi şi subofiţeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au depus, vineri, jurământul militar, în cadrul unor ceremonii specifice desfăşurate la sediul instituţiilor de învăţământ. Ministrul Cătălin Predoiu le-a transmis acestora că aşteaptă „performanţă, profesionalism şi conduită ireproşabilă”.

„Îi îndemn pe toţi tinerii care astăzi au depus jurământul militar să nu se îndepărteze niciodată de la rigoarea legii, să nu facă niciun compromis de la performanţă şi să-şi asume cu responsabilitate şi credinţă datoria de a fi mereu în slujba României şi a românilor”, a transmis ministrul Cătălin Predoiu.

De asemenea, el a subliniat importanţa unei bune pregătiri, atât teoretice, cât şi practice, pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor viitoare, în calitate de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne: „Aşteptăm performanţă, profesionalism şi conduită ireproşabilă! Nu doar noi, factorii de conducere sau viitorii colegi din structurile în care îşi vor desfăşura activitatea, ci mai ales cetăţenii, adevăraţii evaluatori ai activităţii lor”.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a mulţumit părinţilor elevilor pentru felul în care şi-au educat copiii şi pentru faptul că i-au încurajat să urmeze o carieră în cadrul instituţiei noastre.

În cadrul festivităţilor, 926 de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, respectiv ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina au depus jurământul militar, la fel cu cei 107 de elevi ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Politiei de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea.

Tot vineri au depus jurământul militar 311 de elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni şi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani, precum şi alţi 198 de elevi ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu”- Boldeşti.

La aceste evenimente au participat reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi ai inspectoratelor generale, precum şi cadrele didactice ale Şcolilor.

După finalizarea studiilor, repartizarea pe locurile disponibile din cadrul fiecărui inspectorat general se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire şi în funcţie de opţiunea elevilor.

Articole similare