sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Ciolacu: În prima săptămână de guvernare, noua putere a dat deja cinci ţepe uriaşe românilor

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, susţine că în prima săptămână de guvernare „noua putere a dat deja cinci ţepe uriaşe românilor” şi că, după alegeri, „tot ce era promisiune a devenit agresiune”.

„În prima săptămână de guvernare, noua putere a dat deja cinci ţepe uriaşe românilor! După alegeri, tot ce era promisiune a devenit agresiune! Guvernul Dreptei îşi bate joc de 5 milioane de pensionari. Anul trecut, PNL le dădea pensionarilor o majorare de doar 14% înaintea alegerilor şi promitea că le va mări pensiile cu dife­ren­ţa până la 40% în 2021. ­Rea­litatea lui Cîţu este că pensiile nu vor creşte decât din septembrie, cu un procent infim, care nu acoperă majorările de preţuri la ­alimente, medicamente şi utilităţi. V-au minţit, v-au păcălit”, a scris, luni, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

El susţine că Guvernul Dreptei sărăceşte 5,5 milioane de salariaţi şi umileşte peste 215.000 de profesori: „Veniturile lucrătorilor din sectorul public îngheaţă în acest an. În sectorul privat, nici vorbă de promisiunea USR <Zero Taxe pe ­sala­riul minim>! Vor fi taxe, iar salariul minim creşte cu doar 2 lei pe zi, sumă ce nu acoperă nici măcar măştile de protecţie. Peste 1,4 ­mi­lioane salariaţi sunt trimişi înapoi în sărăcie extremă, sunt lăsaţi să moară de foame. V-au minţit, v-au păcălit! În ultimul an, v-au spus permanent că vor fi crescute salariile profesorilor, că se va respecta ­le­gea şi că sunt prevăzuţi banii în buget. În august, minciuna a fost demascată: educaţia nu mai era o prioritate, majorările au fost amânate. Astăzi vin şi vă spun că nici în 2021 salariile profesorilor nu vor creşte. V-au minţit, v-au păcălit”, adaugă liderul social-democrat.

Totodată, Marcel Ciolacu acuză Executivul că a condamnat IMM-urile şi antreprenorii români şi că a „călcat în picioare” Justiţia: „Au desfiinţat Start-Up Nation, program de succes pentru mii de companii locale. În plus, de şase luni, Guvernul promite granturi de investiţii între 50.000 şi 200.000 euro din fonduri europene pentru IMM-uri din industria alimentară, panificaţie, auto, energie şi construcţii. ­Niciun leu nu a ajuns până acum în conturile vreunei companii mici şi mijlocii! ­V-au minţit, v-au păcălit! Au făcut referendum simultan cu prezidenţialele din 2019 pentru ca legile justiţiei să nu mai poată fi schimbate prin OUG. Acum, chiar înainte de Re­velion, pe şest, au dat OUG prin care modifică legile justiţiei! O adevărată hoţie de voturi de la cei care au promis exact contrariul! ­V-au­ minţit, v-au păcălit! Guvernarea Ţeparilor care mint, fură şi taie venituri nu poate scoate România din criză! PNL şi USR+ au promis prosperitate, dar le oferă românilor doar austeritate”, conchide preşe­dintele Partidului Social Democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!