joi, 26 noiembrie 2020

FOTO / Ciolacu, după sfințirea Catedralei „Sfântul Sava”: „Îi recomand premierului să meargă şi dânsul la biserică”

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înalt-Preasfințitul Ciprian, a oficiat, duminică – zi în care Biserica Ortodoxă Română cinstește jertfa Sfinților Martiri Brâncoveni -, în fruntea unui sobor format din cinci preoți, slujba de sfințire a Catedralei Sfântul Sava, în prezența președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a primarului Constantin Toma, a președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și a unor reprezentanți ai unor unități militare din Garnizoana Buzău. După Sfânta Liturghie a fost binecuvântat și inaugurat parcul „Sfinții Martiri Brâncoveni”, situat între Catedrală și sediul CEC, un parc realizat în mai puțin de o săptămână. La eveniment au participat și câteva sute de credincioși, atât în biserica de la subsolul catedralei și în biserica mare, cât și pe treptele acestuia.

La finalul Sfintei Liturghii, oficialitățile prezente, dar și câțiva buzoieni care au contribuit în diverse forme la lucrările de definitivare a Catedralei, au primit din partea Bisericii distincții de recunoaștere a meritelor: președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, primarul Constantin Toma și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, au primit din „Ordinul Sfântul Mucenic Sava de la Buzău”. După trecerea prin altarul bisericii, oficialii și înaltele fețe bisericești s-au mutat în parcul recent construit în jurul catedralei care a fost inaugurat, duminică, și a primit numele de „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

„O parte dintre cei de pe lista de consilieri locali”

După ieșirea din biserică, oficialitățile prezente s-au oprit pentru a acorda câteva declarații de presă, ocazie cu care primarul Constantin Toma a precizat că alături de el se află câțiva dintre cei care se vor afla pe lista de candidați pentru Consiliul Local, listă care va fi depusă, luni la prânz, la Biroul Electoral Municipal. Printre cei prezenți s-au aflat Oana Matache, inițiatorul proiectului „Eduteka”, doctorul stomatolog Mădălina Munteanu, dar și Cristi Dobre, alias Chef Cristi Ice.

Primarul Toma nu a dorit să spună mai multe despre lista de consilieri locali a Partidului Social Democrat decât că aceasta îmbină „experiența cu tinerețea”, precizând că luni, la ora 12.30, aceasta va fi publică, după depunerea ei la Biroul Electoral Municipal. La rândul său, președintele Consiliului Județean a spus că lista de candidați PSD-PRO România va fi definitivată luni sau marți: „Comparativ cu domnul Toma, care e mai fericit că nu e în nici oalianță, noi avem o alianță la Consiliul Județean, vizavi de consilieri județeni, și așteptăm și aliații noștri de la PRO România. Dar, tot așa, luni-marți, o să aflați cu siguranță”, a spus Neagu. „Nici eu nu știu cine e pe aceste liste. O să semnez această listă ca primarul, și la Primărie și la Consiliul Județean”, a spus la rândul său Marcel Ciolacu, președintele organizației județene a Partidului Social Democrat.

Ciolacu: „Moțiunea de cenzură este un act patriotic”

Președintele interimar al Partidului Social Democrat a declarat, la briefingul de presă de după Liturghie, că luni va fi depusă moţiunea de cenzură împotriva guvernului liberal: „Mâine dimineaţă o depun. Şanse sunt destul de bune, e un act patriotic să voteze această moţiune în acest moment, la câte tâmpenii fac… dar suntem la biserică”, a spus Ciolacu.

De asemenea, în discursul pe care l-a ținut după sfințirea parcului „Sfinții Martiri Brâncoveni” Marcel Ciolacu a spus că recunoaşte faptul că nu întotdeauna clasa politică se ridică la nivelul aşteptărilor românilor: „Am fost foarte atent la cuvântarea Înaltpreasfințitului Ciprian și mie nu îmi este rușine să recunosc: câteodată, clasa politică nu se ridică la aşteptările populaţiei. Nici eu n-am reuşit să-l conving pe premier la o mai bună colaborare instituţională între Guvern şi Parlament. Dar o să-i fac azi o recomandare: ce am trăit eu azi, aici, atâta emoţie şi atât calm… să meargă şi dânsul la biserică, să ţină mai des legătura cu autorităţile locale şi astfel cu toţii vor afla adevărata agendă a românilor”.

Manifestarea s-a încheiat cu vizitarea pasajului care subtraversează bulevardul Unirii, în dreptul noului parc.

 

loading...
error: Content is protected !!