Politic

Ciolacu dă asigurări că nu va fi scandal la „rotativă”: Intoxicăm românii cu ştiri false

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că şi-ar dori să nu mai existe o „intoxicare” a românilor cu ştiri false referitoare la rotația premierilor. El a precizat că „rotativa” va avea loc conform acordului politic semnat şi asumat de către coaliţie.

„Știţi, trecem într-o perioadă în care intoxicăm românii cu tot felul de ştiri false, intenţionat sau neintenţionat. Mi-aş dori să nu încercăm să acoperim anumite evenimente petrecute cu nişte ştiri false. Rotația premierilor va avea loc conform acordului politic semnat şi asumat de către coaliţie. Principiul de la care plecăm este clar cel stipulat în acord. Vă reamintesc că şi noi, şi partenerii de la PNL, UDMR şi minorităţi suntem oameni politici. Sunt ferm convins că, la momentul oportun vom sta de vorbă mai în detaliu. Până atunci lucrurile sunt prevăzute într-un acord”, a afirmat Ciolacu într-o conferinţă de presă susţinută la Vaslui.

Preşedintele social-democrat a mai spus că nu pricepe de ce este în discuţie în spaţiul public subiectul rotaţiei premierilor, când acest lucru va avea loc de abia peste cinci luni. „Nu înţeleg de ce vorbim în spaţiul public despre ce se întâmplă peste cinci luni, când priorităţile românilor sunt cu totul şi cu totul altele. De aceea mă bucur şi fac un apel şi colegilor mei din coaliţie să vedem ce avem de făcut, fiindcă venind cu anumite discuţii foarte profunde, că lucrurile aşa se întâmplă sau nu se vor întâmpla aşa, începem să afectăm funcţionarea anumitor ministere şi a actului de guvernare. Suntem nişte oameni politici responsabili şi cred că trebuie să intrăm în nevoile românilor şi să terminăm cu orice fel de speculaţii în zona publică şi să ne facem treaba, cel puţin la nivelul pe care ni l-am făcut acum”, a completat Ciolacu.

Stănescu: Dacă nu, sigur vom avea anticipate

Paul Stănescu

La rândul său, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a dat asigurări la Vaslui că, la sfârşitul lunii mai, Marcel Ciolacu va fi numit premier, afirmând că în caz contrar în România vor avea loc alegeri anticipate. Stănescu a participat, alături de Marcel Ciolacu, la Conferinţa Judeţeană a PSD Vaslui, în cadrul căreia mai mulţi delegaţi au întrebat dacă acordul semnat cu partenerii de guvernare va fi respectat.

„Dacă mai aveţi dubii, să nu mai aveţi, pentru că preşedintele nostru, Marcel Ciolacu, la sfârşitul lui mai va fi prim-ministrul României. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, sigur că vom avea alegeri anticipate. În rest, sunt discuţii la ministere, sper să le rezolvăm, să rezolvăm în primul rând pentru ţară, nu neapărat pentru un partid sau pentru altul”, a menţionat Paul Stănescu.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker