Politic

Ciolacu cere forțelor de ordine „toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombardieri”

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut forțelor de ordine să aibă „toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombardieri” care fac scandal şi „confundă plajele cu maidanul”: „Pentru că începe weekendul şi probabil că staţiunile de pe litoral vor fi pline de turişti, vreau să fac un apel către forţele de ordine să fie foarte ferme în aplicarea legii. Oamenii vor lege şi ordine. Trebuie toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombardieri care fac scandal şi confundă plajele şi drepturile cetăţeneşti cu maidanul în România. Poliţiştii şi jandarmii au toată susţinerea mea, a întregului guvern şi a tuturor oamenilor de bun simţ din această ţară”, a spus Marcel Ciolacu, vineri, la începutul ședinței de guvern.

Reamintim că în ultima săptămână pe litoral au fost mai multe scandaluri între turiști și salvamari sau jandarmi și polițiști. O astfel de încăierare a avut loc la Costinești, unde doi tineri au fost bătuţi de şase bărbaţi necunoscuți, iar după apariția forțelor de ordine totul s-a transformat într-o bătaie generală între turiști, polițiști și jandarmi, mai mulți bărbați fiind încătușați chiar pe plajă. În imaginile difuzate în spațiul public se vede cum după apariția forțelor de ordine totul s-a transformat într-o bătaie generală între agresori, polițiști și jandarmi, mai mulți bărbați fiind încătușați chiar pe plajă. De asemenea, în imagini se vede cum un jandarm lovește cu pumnii un turist.

La Eforie Nord, mai mulți turiști s-au luat la bătaie cu salvamarii, pe plajă, după ce li s-a atras atenția să nu intre în mare din cauza pericolului de înec.

În ultimele zile șase persoane au murit înecate în stațiuni de pe litoralul românesc, unde salvamarii au arborat steagul roșu și galben. De asemenea, un bărbat din București, în vârstă de 43 de ani, a murit înecat în stațiunea Costinești, vineri seară, iar alte două persoane au fost căutate de scafandri în Eforie Nord și Vama Veche.

Arafat vrea amendarea celor care pun în pericol viața salvamarilor

Secretarul de stat Raed Arafat cere amenzi usturătoare pentru cei care ignoră steagul roşu şi pun în pericol viața salvamarilor: „O soluţie, dacă ajunge salvamarul la tine să te salveze pentru că ai intrat după steagul roşu fiind arborat, atunci persoana respectivă să plătească o amendă usturătoare pentru că a pus viaţa salvamarului în pericol şi pentru că a necesitat o intervenţie de salvare când steagul roşu spune să nu intre în apă”, a declarat vineri Raed Arafat, citat de news.ro.

Recent, judeţul Constanţa s-a aflat sub cod galben de vânt, iar pe litoral salvamarii au arborat steagul roşu care interzice scăldatul în mare. Din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici exista risc crescut de înec. Totuşi, oamenii au intrat în apă.

 

Articole similare