Politic

Ciolacu: Austriecii au „miopie” în ceea ce privește aderarea României la Schengen

Roma nu împărtășește miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria, spune Marcel Ciolacu, după o întrevedere cu ministrul italian de Interne, Matteo Piantedosi: „Am menționat că nu garduri noi între statele europene reprezintă o soluție”.

Liderul social-democrat a scris pe Facebook că ministrul de Interne italian este unul dintre „cei mai vocali avocați” ai aderării României la Spațiul Schengen: „România dorește actualizarea Parteneriatului Strategic pe care îl are cu Italia încă 1997! Împreună putem îmbunătăți acest liant diplomatic menit să ajute inclusiv comunitatea de peste 1,2 milioane de români pentru care statul italian a devenit a doua casă. În acest context, i-am mulțumit astăzi ministrului de Interne italian, Matteo Piantedosi, unul dintre cei mai vocali avocați ai cauzei României în vederea aderării la Spațiul Schengen”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El precizează că oficialul italian i-a confirmat că va susține în continuare aderarea României la Spațiul Schengen. „Roma nu împărtășește miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria, care, în loc să abordeze problemele europene din perspectiva tuturor statelor membre, se limitează să acționeze pe considerente interne și pur electorale. De aceea, am menționat că nu garduri noi între statele europene reprezintă o soluție! Nu este nici eficient și nici etic să fim separați, așa cum vor unii lideri austrieci”, încheie Ciolacu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker