marți, 22 septembrie 2020

Ciolacu atacă la Curtea Constituţională numirea lui Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ar putea sesiza, cel mai probabil chiar astăzi, Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict între şeful statului Klaus Iohannis şi Parlament, după ce Ludovic Orban a fost desemnat din nou pentru funcţia de premier. Potrivit unor surse social-democrate citate de ,,Agerpres”, Ciolacu s-a consultat vineri cu juriştii partidului, dar şi cu preşedintele PRO România, Victor Ponta, şi a decis să facă această sesizare la CCR.

Aceleaşi surse au spus că la documentul prin care va fi sesizată Curtea lucrează mai mulţi jurişti din Partidul Social Democrat, iar acesta va fi finalizat până luni, zi în care preşe­dintele Camerei va anunţa oficial decizia pe care a luat-o cu privire la acest demers.

Marcel Ciolacu şi-a exprimat încă de joi îndoiala în ceea ce priveşte legalitatea nominalizării lui Ludovic Orban ca prim-mi­nistru, după ce a trecut moţiunea de cenzură, menţionând că PSD va cere lămuriri în acest sens: ,,Am luat şi eu act din presă de auto-propunerea domnului Orban din nou de a fi primul-ministru al Româ­niei, după ce a existat în Parlament cel mai mare scor la o moţiune de cenzură post-decembristă (…) Nu ştiu nici cât de legală este propunerea ca tot domnul Orban să fie desemnat prim-ministru. Vom vedea. Nu sunt specialist în Constituţie, dar cu certitudine vom cere lămuriri până se va ajunge la un vot în Parlament”, a precizat el joi, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni. Tot atunci, Ciolacu şi-a făcut publică intenţia de a sesiza Curtea Constituţională, în contextul în care Klaus Iohannis a decis să îl desemneze din nou pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier. „Voi face o sesizare să vedem cât de legală este şi dacă nu a fost declanşat un conflict juridic constituţional. Este în funcţie (Orban, n.r.) ca şi interimar. Premierul desemnat nu este susţinut de nimeni”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

loading...
error: Content is protected !!