Politic

Ciolacu: Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid

Este o mare rușine că premierul României trebuie forțat să vină în Parlament să prezinte un plan care va influența România pentru următorii cinci ani, spune președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

„Domnule premier, mai veniți la microfon, să prezentați planul, da? Domnule Cîțu – de data asta n-ați mai avut pe unde să fugiți! Afară vă așteaptă fermierii să le spuneți de ce agricultura nu primește niciun euro prin PNRR, în timp ce la firmele de consultanță ați dat 2 miliarde! Luați-l și pe domnul Orban și spuneți-le oamenilor de ce nu le-ați dat nici acum subvențiile și despăgubirile pentru seceta de anul trecut. Ieșiți și spuneți de ce românii mănâncă 70% produse din import, în timp ce guvernarea de dreapta vrea să distrugă agricultura românească! Haideți, curaj, domnule Cîțu! Să nu fugiți iar”, spune Marcel Ciolacu.

Acesta afirmă că este „o mare rușine că premierul României trebuie forțat” să vină în Parlament să prezinte un plan care va influența România pentru următorii cinci ani: „Este o mare rușine că a fost nevoie de insistențele PSD, ale partenerilor sociali și europeni ca să veniți astăzi în Parlament! Până în ultima clipă ați vrut să ascundeți românilor adevărul din spatele Planului Național de Redresare și Reziliență. Și nici măcar astăzi, cu doar câteva zile înainte de termenul limită pe care vi l-a dat Comisia Europeană, nu ați făcut public planul pentru toți românii! Mă uit la parlamentarii din PNL, USR și UDMR. Ați văzut acest plan? Știți ce conține? Știți ce susțineți?! Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid și firmele sale de consultanță. Apropo, domnule Barna, câte rude aveți pe lista de așteptare la proiectele pe PNRR? Tot ceea ce PSD v-a cerut a fost transparență, descentralizare și sprijin concret pentru firmele românești. V-am cerut proiecte de care să beneficieze românii din toate regiunile țării, indiferent că trăiesc în marile orașe sau la sat. V-am cerut mecanisme clare de control”, adaugă liderul social-democrat.

Ciolacu precizează că în toate Planurile de Redresare depuse până acum la Comisie fiecare țară a venit cu o viziune clară: „Majoritatea țărilor europene au decis să investească masiv într-un domeniu pe care l-au considerat un motor de creștere în viitor. Franța a pus accent pe resursa umană, Germania pe industrie, Spania și Italia vor sprijini masiv IMM-urile, Bulgaria digitalizează. Domnule Cîțu, dvs ce v-ați propus? În mod concret?! Vă spun eu: v-ați dus la Bruxelles cu o poveste frumoasă despre reforme. Însă, în loc de reforme concrete, nu ați făcut altceva decât să tăiați! Să readuceți austeritatea”, mai spune Marcel Ciolacu.

Articole similare

error: Continut protejat!!