Sport

Când începe viitorul sezon în handbalul feminin. Barajul, organizat la Buzău

24 august este data pe care Federația Română de Handbal a fixat-o pentru startul viitorului sezon fe­minin care va debuta cu Cupa României, ce va conta pentru stagiunea 2020-2021 și care se va desfășura, tot sub formă de turneu, în perioada 24-29 august. De asemenea, câștigătoarea Cupei României va fi desemnată și câștigătoarea Supercupei României 2021.  Sistemul va fi eliminatoriu, cu optimi, sferturi de finală, semifinale și finale. Tragerea la sorți pentru turul 1 va avea loc în luna iunie, în urma disputării barajului de promovare. Toate echipele vor intra în aceeași urnă.

Turneul ar urma să înceapă pe 24 august. Primele două tururi vor avea loc pe 24 și 25 august, iar turneul Final Four pe 28-29 august. Potrivit informațiilor ProSport, la start vor fi 16 echipe, 14 din Liga Națională, plus două divizionare secunde. Vor fi invitate, în primă fază, echipele care retrogradează direct în acest sezon, CSU Cluj Napoca, CSM Galați și Activ Ploiești. Ordinea invitațiilor va fi dată de clasamentul final. Altfel, actuala ediție a Ligii Naționale ia sfârșit la începutul săptă­mânii viitoare, cu ultimul turneu care se va desfășura în perioada 31 mai – 3 iunie în Capitală.

Barajul pentru Liga Națională, 7-9 iunie la Sala Sporturilor

FRH a atribuit Buzău­lui organizarea turneului de baraj pentru promovare / menținere în Liga Națio­nală de handbal feminin. Acesta se va desfășura la Sala Sporturilor, în intervalul 7-9 iunie. Se cunosc deja două dintre participante, divizionarele secunde Corona Brașov și CSM Roman, ultimele două, prim-divizionarele, urmând a se stabili după ultimul turneu. Cu trei etape înainte de finalul campionatului, trei echipe se luptă pentru singurul loc salvator, în timp ce celelalte două vor ajunge la baraj: CSM Slatina (locul 10 – 28 de puncte), SCM Craiova (locul 11 – 25 de puncte) și Dacia Mioveni (locul 12 – 24 de puncte). CSM Galați, CSU Cluj Napoca și Activ Ploiești au retrogradat direct.

 

Articole similare

error: Continut protejat!!