marți, 02 iunie 2020

Cine va conduce Tribunalului Buzău în următoarele șase luni

Începând de vineri, judecătorul Adriana Nicolae conduce Tribunalul Buzău. Delegarea în funcţia de președinte a vicepreşedintelui Tribunalului Buzău a fost decisă joi de membrii Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii și este valabilă începând cu data de 11.01.2019, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

Tribunalul Buzău nu mai are președinte după ce judecătorul Valentin Barbu s-a pensionat, decretul de eliberare din funcție prin pensionare fiind semnat de președintele Klaus Iohannis.

La începutul lunii noiembrie, Plenul CSM a admis cererea de pensionare a  judecătorului Valentin Barbu începând cu 1 decembrie 2018.

Judecătorul Valentin Barbu a fost preşedintele Tribunalului Buzău de la începutul lui 2015, după ce, în decembrie 2014 câştigat concursul organizat de CSM cu un punctaj final de 9.425, printre cele mai mari din ţară. Magistratul, care anterior a ocupat funcţia de vicepreşedinte al instanţei, a surclasat-o pe contracandidata sa, jude­cătorul Adriana Nicolae, care la ultima probă a examenului, testarea scrisă privind Managementul, comunicarea şi resursele umane, nu s-a mai prezentat. Valentin Barbu a obţinut nota 9,85 la proiectul managerial şi nota 9,00 la proba scrisă, clasându-se între primii cinci candidaţi la concursul organizat la nivel naţional de CSM.

Adriana Nicolae este judecător la Secţia Civilă a Tribunalului Buzău, după ce anterior a activat în cadrul Judecătoriei Buzău. În 2013 a promovat concursul pentru funcţia de preşedinte al acestei instanţe, cu nota 8,00, adjudecându-şi astfel funcţia de preşedinte, în locul judecătorului Leontin Drăgulescu, interimar în perioada mai-noiembrie 2013. Ulterior, Adriana Nicolae s-a mutat la Tribunalul Buzău. În 2014, magistratul a candidat pentru funcţia de preşedinte al Tribunalului Buzău, dar a pierdut competiţia cu judecătorul Valentin Barbu.

Anul trecut, Adriana Nicolae a câștigat concursul pentru funcția de vicepreședinte al Tribunalului Buzău, magistratul promovând examenul cu media 8,02.

Tot joi, membrii Secției pentru judecători a CSM a decis delegarea în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Pogoanele a judecătorului cu grad profesional de tribunal Marian Bădulescu, începând cu data de 11.01.2019, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

loading...
error: Content is protected !!