CulturăEducație

Cine sunt câștigătorii Concursului național de istorie organizat de Fundația „Mareșal Alexandru Averescu”

Concursul național de istorie organizat de Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” a ajuns la cea de-a XIV-a ediție. Competiția, organizată de Divizia 2 Infanterie „Getica”, în parteneriat cu Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” și cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, s-a desfășurat la Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” de la Boboc.

În așteptarea rezultatelor, echipele participante au vizitat simulatorul de zbor IAR99 Standard,  simulatorul 3D meteo-CTA, turnul de control, dar și o expoziție statică cu aeronavele din dotarea Bazei.

Podiumul instituțiilor civile de învățământ din județul Buzău a fost ocupat de elevi ai Colegiului Național „B.P. Hasdeu”, Liceului de Arte „Margareta Sterian” și ai Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” astfel: Locul I, Andreea-Alexandra Marcu (Colegiul „B. P. Hașdeu”, Buzău), Locul II, Ștefan Matei (Colegiul „B. P. Hașdeu”, Buzău) și Locul III, Luca Apostu (Liceul de Arte „Margareta Sterian”, Buzău). Au fost acordate și două mențiuni elevului Andrei Olteanu (Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”, Buzău) și elevei Andreea Cotună (Colegiul „B. P. Hașdeu”, Buzău).

Secțiunea dedicată instituțiilor militare de învățământ a fost câștigată de Silviu-Ionuț Curic (CNM „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc). A fost urmat în clasament de Patrick-Constantin Mierlăcioiu (CNM „Tudor Vladimirescu”, Craiova) și de Lia Iancu (CNM „Mihai Viteazul” Alba Iulia). Au fost acordate și aici două mențiuni elevilor Marius Bardoș (CNM „Tudor Vladimirescu”, Craiova) și Cristian Rădulescu (CNM „Alexandru Ioan Cuza” Constanța).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker