Actualitate

Cine sunt buzoienii care vor participa la desemnarea Destinațiilor Anului 2023 în România

Cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern prin popularizarea destinațiilor turistice ale României în mediul online, în emisiuni PrimaTV, prin implicarea directă a românilor pe destinatiaanului.ro, și prin colaborarea cu vloggeri, bloggeri și influenceri de turism, Destinația Anului păstrează și în 2023 misiunea de a susține destinațiile României în efortul lor de afirmare ca branduri turistice puternice.

Juriul condus de către Felix Tătaru este format din peste 100 de demnitari, primari și președinți de consilii județene, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din turism, antreprenori, manageri și experți în strategie și comunicare de destinație, dar și bloggeri, jurnaliști și vedete media. Membrii juriului vor acorda o treime din punctajul total necesar pentru câștigarea trofeului. Pentru imparțialitate, aceștia nu pot vota în categorii în care au destinații înscrise.

Constantin Toma

Celelalte două treimi vor fi calculate pe baza votului publicului pe platforma www.destinatiaanului.ro, dar și în premieră prin realizarea unui vast studiu sociologic reprezentativ pentru turiștii români. Misiunea juriului este de a asigura o evaluare obiectivă și imparțială, bazată pe datele înscrise de destinațiile participante pentru fiecare din cele nouă categorii ale competiției: Orașe care inspiră, Tărâmuri cu istorie și tradiție, Comori naturale, categorie prezentată de Asociația pentru Ecoturism din România, Stațiuni turistice, Parcuri de distracție și aventură, Atracții cultural-educative, categorie prezentată de BCR, Resort-uri, Boutique, categorie prezentată de EpicVisits.com, Experiențe gastronomice, categorie prezentată de Gastro Local.

Bogdan Suditu

Printre aceștia se află și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, dar și Bogdan Suditu, conferențiar universitar dr. la Universitatea din București, președinte al Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului a Primăriei Municipiului București.

„Împreună cu membrii juriului, avem o misiune importantă: să sprijinim destinațiile turistice din România în a deveni branduri puternice prin intermediul unei platforme media integrate, oferind o sursă constantă de inspirație turistică din perspectiva vizitatorilor. Ca președinte al juriului, mă voi asigura că evaluarea celor trei componente ale unui brand de destinație – experiența turistică, potențialul brandului și implicarea comunității – va fi realizată în mod obiectiv și imparțial. Scopul nostru este de a contribui la dezvoltarea unui turism sustenabil în România și la creșterea afacerilor locale”, a declarat Felix Tătaru, născut în județul Vrancea și absolvent al Seminarului Teologic din Buzău.

Mii de români au intrat deja pe www.destinatiaanului.ro pentru a nominaliza destinațiile pe care le iubesc și vor să le vadă incluse în topul destinațiilor cele mai atractive din România. Dintre acestea, peste 100 de destinații au intrat în Clubul Destinația Anului. Peste jumătate din acestea, înscrise de un reprezentant formal în competiție și curatoriate de echipa Destinația Anului, vor intra în etapa finală. Punctajul pe baza căruia se va determina destinația câștigătoare din fiecare categorie va consta în jurizare, votul publicului pe platforma www.destinatiaanului.ro și rezultatele Cercetării Destinația Anului care va determina intenția de vizitare la nivel național.

Felix Tătaru este membru fondator al proiectului și președintele Asociației SuperTeach. Este președintele-fondator al GMP Group, cel mai premiat grup de comunicare independent de pe piața locală, și președinte, în perioada 2016-2018, al IAA Worldwide, asociația profesioniștilor în marketing și comunicare ce include peste 4.000 de membri la nivel global. Preocupat de impactul pe care îl are media asupra familiei, Felix Tătaru a lansat în 2005 împreună cu soția sa, Nadia Tătaru, Itsy Bitsy FM, primul post de radio din Europa dedicat copiilor și părinților, radio care în prezent acoperă peste jumătate din teritoriul urban al țării. Face parte din echipele mai multor proiecte desfășurate sub egida Fundației Romanina Business Leaders, cum ar fi Repatriot și Antreprenorești. 

Articole similare