Economic

Cine spune că un calorifer nu poate fi stilat?

Ai început procesul de renovare a locuinței sau urmează să o faci? Cauți cele mai bune calorifere pentru a-ți încălzi casa? Obținerea celei mai bune și mai eficiente surse de căldură pentru a-ți menține casa confortabilă și caldă este esențială, mai ales în lunile de iarnă, când temperaturile sunt reci afară și facturile la energie cresc.

Fie că ești în căutarea caloriferului perfect pentru camere mai mici, pentru bucătărie, baie sau pentru sufragerie, aici ai un ghid care te va ajuta să alegi tipul potrivit, în funcție de materialul din care este realizat și de stil.

Din ce materiale sunt confecționate caloriferele?

S-au dus vremurile în care singurele radiatoare pe care le puteai găsi erau din fontă masivă – în ziua de astăzi radiatoarele sunt disponibile într-o mare varietate de materiale.

Patru dintre cele mai comune tipuri de materiale pentru radiatoare sunt:

  1. aluminiul;
  2. oțelul moale;
  3. oțelul inoxidabil și
  4. fonta

Fiecare tip de material are propriile sale avantaje și dezavantaje. Cel pe care îl vei alege va depinde de factori precum bugetul tău, cerințele de stil, tipul de proprietate pe care o deții și în ce cameră dorești să-l amplasezi.

Caloriferul din aluminiu

Una dintre cele mai recente și mai populare alegeri de materiale pentru radiatoare si calorifere este aluminiul. Aluminiul este bine cunoscut ca fiind un superconductor, astfel încât radiatoarele realizate din acest material produc mai multă căldură decât alte materiale. Poți încălzi eficient o cameră cu un radiator din aluminiu de dimensiuni mai mici sau chiar poți reduce numărul de calorifere de care ai nevoie.

Un radiator vertical îngust de aluminiu folosit într-o baie, de exemplu, va oferi căldură suficientă și va ocupa mai puțin spațiu.

Avantajele radiatoarelor din aluminiu sunt că se încălzesc și se răcesc rapid, produc multă căldură, sunt mai bune la reglarea căldurii și au o eficiență energetică ridicată și sunt mult mai ușor de montat.

Desigur, au și câteva dezavantaje precum costul financiar mult mai ridicat spre deosebire de celelalte tipuri de radiatoare. Mai mult, radiatoarele din aluminiu sunt subțiri, astfel încât pot fi deteriorate mai ușor.

Ce culori sunt mai potrivite?

În prezent, radiatoarele sunt disponibile într-o mare varietate de culori diferite și o gamă de finisaje, astfel încât radiatoarele tale pot fi atât de îndrăznețe sau minimaliste, în funcție de dorințele tale. Dacă dorești să le scoți în evidență într-o casă modernă, poți opta pentru un antracit închis sau un portocaliu îndrăzneț. Dacă locuiești într-un apartament poți opta pentru un radiator cu finisaj din alamă antică sau unul clasic din fontă albă.

Indiferent de decorul interior, stilul locuinței sau de modul în care decorezi camerele individuale, vei găsi cu siguranță o culoare elegantă pentru radiator, care să se potrivească cerințelor tale.

  • Alb

Albul a fost întotdeauna alegerea tradițională și atemporală a radiatoarelor. Sunt ușor de curățat și întreținut și asigură o distribuție uniformă a căldurii într-o cameră. Dacă ai pereți albi, clasici, caloriferele albe se integrează perfect.

  • Antracit

Radiatoarele antracit sunt o alegere populară în casele moderne. Sunt disponibile atât pe orizontală, cât și pe verticală și pot fi folosite pentru a da tonul sau a contrasta cu nuanța peretelui și a decorului interior.

Există posibilitatea ca un radiator antracit să fie mai eficient decât unul alb, deoarece culoarea neagră tinde să absoarbă și să rețină căldura, în timp ce albul o reflectă.

  • Culori vibrante

Dacă vrei ceva diferit sau dorești să folosești un radiator care să iasă în evidență, atunci cele viu colorate sunt o opțiune. Un radiator vertical portocaliu strălucitor, de exemplu, este modern și minimalist în stil, dar cu siguranță are impact în ceea ce privește culoarea!

Reține că, dacă vopsești singur un radiator, atunci, în timp, culoarea se poate decolora sau se poate dezlipi, rezultând un radiator cu aspect neîngrijit.

Forme de radiatoare

Când vine vorba despre forma radiatorului, ai și aici mai multe opțiuni. De la radiator orizontal cu panou oval, radiator coloană, radiator pentru prosoape, până la radiatoare cu forme mai inedite.

Tu pe care îl alegi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker