Educație

Cine sprijină organizarea Olimpiadei Naționale de Chimie la Buzău

Potrivit calendarelor olimpiadelor naționale școlare din anul școlar 2023-2024, Olimpiada Națională de Chimie are faza județeană pe 23 martie și faza națională între 28 aprilie și 2 mai la Buzău.

Buzăul a obținut dreptul de a organiza olimpiada, în urma rezultatelor obținute anul trecut, când Eleva Denisa Banu din clasa a VIII-A B, a Școlii Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, calificată la Olimpiada de  chimie, a obținut medalia de argint. Medalia obținută de ea, împreună cu participarea lui Andrei Neagu din clasa a XI-a, a Colegiului Național „B. P. Hasdeu” Buzău, aduce la Buzău, anul școlar următor, Olimpiada națională. Vestea este dată de inspector școlar de specialitate Serenella Dinu, care le mulțumește cadrelor didactice și elevilor care au făcut posibil acest lucru.

Vestea a fost dată la momentul respectiv pe rețelele de socializare  de inspectorul școlar Serenella Dinu astfel: „Felicitări lotului reprezentativ al județului Buzău, participant la Olimpiada Națională de Chimie. Locul II obținut de Denisa Georgina Banu, elevă în clasa a VIII-a, Școala Gimnazială <Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu> Buzău, coordonator prof. Daniela Cornelia Falnicu și participarea lui Andrei Neagu clasa a XI-a, Colegiul Național <B. P. Hasdeu> Buzău, coordonator prof. Viviana Gaitanovici,  au făcut ca Steagul Olimpiadei să ajungă la Buzău! Ce înseamnă?… Vom organiza etapa națională a Olimpiadei de Chimie, în 2024! Mulțumesc, copii minunați! Mulțumesc, colegelor mele care au coordonat acești elevi! Mulțumesc părinților pentru susținere!”.

Pentru a organiza un astfel de eveniment național, Inspectoratul Școlar buzoian are nevoie de sprijin din partea unor sponsori. Potrivit inspectorului școlar Serenella Dinu, până la acest moment și-au anunțat sprijinul: Consiliul Județean Buzău, Primăria Municipiului Buzău, Ductil – Lincoln electric, Green Group, Asociația profesorilor CHEM-BIO-PHYZ Buzău, S.C. SEBAGRO2007 S.R.L. Buzău, HIDROTERM IZOPROF S.R.L. Buzău, ACTIV EXPERT CONSULTANȚĂ ȘI SERVICII și DINAMIC BEN AGRO M&G S.R.L. Lista însă rămâne deschisă pentru toți cei care doresc să sprijine acest eveniment  național, care, în premieră, în acest an, se adresează și elevilor de clasa a VII-a.

„Olimpiada de chimie se organizează pentru elevii claselor a VII-a, VIII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a. Pot participa elevii de la toate formele de învățământ: zi, seral, cu frecvență redusă, din învățământul de stat și cel particular. Participarea la această olimpiadă este individuală și se face la clasa la care elevul este înscris în anul de desfășurare a olimpiadei”, scrie în regulamentul ONC 2024, care poate fi descărcat mai jos din articol. Regulamentul din anul 2023 nu includea și clasa a VII-a.

Articole similare