Politic

Cine se bate pentru președinția USR-PLUS

Urmează două finaluri de săptămână de foc pentru organizația județeană a USR-PLUS, când se vor organiza alegerile interne pentru noua formațiune politică rezultată din fuziunea Uniunii Salvați Româ­nia și Partidul Libertății, Unității și Solidarității. Astfel, vineri și sâmbătă, 18 și 19 iunie, va avea loc Convenția Municipală, iar pe 25 iunie cea județeană, pe parcursul cărora vor fi alese noile structuri de conducere, precum și delegații care vor  participa la Convenția Națională.

Până în acest moment, pentru președinția organizației municipale candidează Laurențiu Belizan, preșe­­dinte pe municipiu la USR, și Denisa Çoban, secretar ge­neral pe județ al PLUS. Pentru conducerea organizației județene candidează președintele PLUS, Mihai Răzvan Moraru, și fostul președinte pe județ al USR Valeriu Mocanu.

Gurile rele spun că acesta ar fi ,,planul C” al actualului președinte USR Buzău, Petrică Cîrstea, pentru a mai avea un cuvânt de spus în noua formațiune politică, după ce ,,planul B“, acela de a-l propulsa candidat din partea USR Buzău pe ­de­putatul de import Emanuel Ungureanu, a eșuat lamentabil: acesta din urmă nu a reușit să își facă în timp util formele de transfer din organizația Cluj la cea din Buzău și, astfel, nu va avea dreptul de a candida și de a vota la Convențiile municipală și județeană. În acest moment, Mocanu este însă considerat, în interiorul USR și în cel al PLUS, omul de paie al lui Petrică Cîrstea, atât timp cât, în perioada cât a condus organizația județeană, nu a făcut altceva decât să îi țină locul cald actualului lider, după ce acesta a demisionat de ochii lumii.

Planul lui Cîrstea este destul de simplu, dar nu poate fi dus la îndeplinire decât în condițiile în care Mocanu și-ar adjudeca funcția de președinte. Lucru greu de crezut, dat fiind că pe 16 aprilie, la ora 24.00, s-a încheiat etapa „dezvoltării organizaționale” a celor două partide, respectiv bazele de date conținând membrii USR și PLUS au fost „înghețate”, nemaifiind permisă primirea de noi membri până la organizarea conferințelor județene, cu excepția adeziunilor depuse până la data respectivă și nesoluționate încă.

La Buzău, conform unei scrisori a Biroului Județean al Partidului Libertății, Unității și Solidarității, lucrurile nu stau deloc bine pentru organizația Uniunii Salvați România. Formațiunea condusă la centru de Dacian Cioloș va veni la convenția județeană cu peste 80 la sută dintre de­legați, fapt care înseamnă că va deține controlul total al structurii de conducere a noii formațiuni politice.

„Avem următoarele date, comparând structura ambelor filiale, PLUS și USR:

  • Municipiul Buzău – organizația PLUS este dublă ca număr de membri față de organizația USR;
  • Rm Sărat – organizația PLUS este cu 50% mai mare decât organizația USR;
  • Nehoiu – organizația PLUS, înființată de curând, este cu 60% mai mare decât organizația USR.

Putem continua lista, însă aceste trei localități asigură deja 70% din totalul delegaților, iar dacă adăugăm și celelalte filiale PLUS din județ, simularea conform bazei de date ne indică adjudecarea de către PLUS a 80%-90% dintre delegați. Iar termenul pentru a primi noi membri a fost 16.04, prin urmare aceasta este situația finală. Mai sunt doar câteva ­ade­ziuni în proces de aprobare la ambele partide”, se arăta în documentul citat.

Articole similare

error: Continut protejat!!