joi, 24 septembrie 2020

Cine ne învăța cum să ne protejăm | Carmen Scântei, pe mâna procurorilor pentru că și-a infectat mai mulți colegi cu COVID-19

Epidemiologul-șef al Direcției de Sănătate Publică Carmen Scântei este vizată de cercetări într-un dosar penal deschis, miercuri, de procurori, pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, după ce ar fi venit la serviciu deși era infectată cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, „la data de 05.08.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect infracțiunea de <Zădărnicirea comba­terii bolilor>, prevăzută de art. 352 alin. 2 Cod penal. S-a reținut faptul că, în perioada 25.06.2020-01.07. 2020, un angajat al Direcției de Sănătate Publică Buzău nu a adoptat măsura izolării la domiciliu, deși – la data de 25.06.2020 – intrase în contact cu o persoană confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19, continuând să își desfășoare activitatea profesională în cadrul instituției, chiar și ulterior datei de 29.06.2020, când a fost și aceasta testată pozitiv ca având același virus. Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliție, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău”.

Pe 1 iulie s-a aflat că epidemiologul Carmen Scântei este internată în spital după ce a fost confirmată ca fiind infectată cu SARS-CoV 2. Rezultatul testului îl primise însă pe 30 iunie, testată fiind pe 29 iunie. În tot acest timp, Scîntei a fost la serviciu, intrând în contact cu ceilalți angajați ai DSP Buzău.

În tot acest timp, Carmen Scântei nu a încetat să acorde interviuri în presă și să vorbească despre res­pectarea regulilor.

Pe 1 iulie, afla că este pozitivă la coronavirus și directorul instituției, Cristina Ungureanu. Ulterior, și alți angajați au primit vestea infectării. În total, 17 angajați ai DSP Buzău au fost infectați.

Epidemiologul Carmen Scântei a primit vestea că este infectată cu SARS-CoV2 chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 65 de ani. Medicul s-a testat după ce a prezentat simptome de Covid 19. Ulterior a fost internată la Spitalul Jude­țean Buzău, unitate ­medicală unde se afla deja internat și soțul medicului epidemiolog.

Prima persoană din familia medicului Scântei care s-a infectat, la jumătatea lunii iunie, cu coronavirus, este nora acesteia, angajată a unei cunoscute bănci cu sediul central în Cluj. Alături de aceasta au fost internați alți cinci angajați ai departamentului de ­creditare a întreprinde­rilor mici și mijlocii din sucursala buzoiană a băncii, în fapt întreg serviciul.

1 COMENTARIU

  1. Și la Biblioteca Judeţeană nu directorul s-a vânturat cu simptome și fără mască, încât a mai infectat 2 persoane?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!