Administrație

Cine este Grinch care a furat Crăciunul copiilor din Lopătari

Zicala „să fim mai buni de Sărbători” nu se aplică tuturor, după cum o arată consilierii locali din comuna Lopătari, care au ales să rămână consecvenți în deciziile de până acum, de a „trânti” la greu proiectele promovate de primarul Claudiu Constantin, și s-au opus chiar și unui proiect destinat copiilor. Primarul Claudiu Constantin duce o adevărată luptă cu membrii Consiliului Local Lopătari, care se opun aproape tuturor proiectelor de hotărâre inițiate de el, fără prea multe explicații, lucru care l-a împins pe edilul comunei să își exprime public nemulțumirea, în repetate rânduri.

De data aceasta, proiectul respins care a declanșat reacția primarului Constantin pe pagina sa de Facebook a fost unul ce viza organizarea unui eveniment pentru copii, cu mai multe ateliere și o întâlnire cu Moș Crăciun. Deși consilierii locali au aprobat bugetul pentru achiziționarea pachetelor de Crăciun pentru elevi, ideea de eveniment destinat copiilor nu le-a mai surâs și
s-au opus organizării acestuia.

O decizie de neînțeles pentru primarul din Lopătari, care considera numai bun momentul pentru a sărbători, dat fiind că pandemia a restricționat modul în care copiii se bucurau de Sărbătorile de iarnă. Claudiu Constantin a adus și la cunoștința localnicilor cele ce se petrec în Consiliul Local, iar reacția comunității a fost una destul de promptă, oamenii blamându-i pe cei ce s-au opus organizării distracțiilor de Sărbători.

„Dragi prieteni ai comunei Lopătari, de la începutul mandatului am avut toată deschiderea de a colabora cu orice persoană care, cu bună-credință, susține proiectele de dezvoltare ale comunei, indiferent de funcția sa. E o datorie și o obligație morală a primarului să unească oamenii în jurul obiectivelor comune ale locuitorilor, mai ales în Lopătari, unde delăsarea din ultimele decenii ne-a lăsat în urmă față de alte comune.

Azi recuperăm timpul pierdut într-un ritm cât de poate de alert, însă avem încă multe piedici. În ultima ședință de Consiliu Local o majoritate a consilierilor NU au aprobat organizarea unui eveniment de Crăciun pentru copiii din comuna Lopătari. Așa ceva nu s-a mai întâmplat – după perioada de pandemie, în care copiii au fost cei care au avut cel mai mult de suferit, organizarea unui astfel de eveniment ar fi fost o gură de aer pentru ei. Consilierii au aprobat o sumă pentru pachetele de Crăciun destinate elevilor, dar nu și pentru organizarea unor zile în care copiii, împreună cu părinți și cadre didactice, să organizeze câteva ateliere și o întâlnire cu Moș Crăciun”, a scris Claudiu Constantin pe Facebook.

„Să nu-i lăsăm să ne ia Crăciunul”

Sub îndemnul „Să nu-i lăsăm să ne ia Crăciunul!”, primarul din Lopătari este hotărât să le ofere copiilor un eveniment deosebit de Sărbători și a făcut apel la oameni să îl ajute cu sponsorizări în acest sens, pentru a achiziționa decorațiuni, a organiza ateliere pentru copii și a le oferi mici cadouri tuturor.

Mai mult, Claudiu Constantin și-ar dori ca acest eveniment să devină o obișnuință în fiecare an, iar copiii să se bucure de evenimente dedicate special lor, dat fiind că distanța considerabilă dintre comună și municipiul Buzău (aproape 60 kilometri), nu le permite copiilor să se deplaseze cu atâta ușurință în oraș pentru a se bucura de cele două târguri de Crăciun. Cei ce doresc să ajute la organizarea evenimentului, o pot face prin donații și sponsorizări, iar primarul le-a pus la dispoziție oamenilor un număr de telefon la care pot suna pentru a afla mai multe informații.

„Propunerea mea este să nu-i lăsăm să ne ia Crăciunul – vin către voi cu rugămintea de a ne ajuta să organizăm acest eveniment din sponsorizări la Căminul Cultural și Biblioteca Comunală «Dimitrie Serbescu-Lopătari». Avem nevoie de sprijin pentru achiziționarea unor materiale decorative (brad, globuri, ghirlande, luminițe, amenajare cadru de fotografie cu Moș Crăciun etc.), câteva materiale pentru organizarea unor ateliere cu copiii preșcolari (panouri de expunere, materiale de lucru, consumabile), dar și mici cadouri pentru cei mici care ne vor călca pragul. Toate materialele rămase vor fi păstrate pentru a organiza același eveniment și anul următor.

Orice ajutor de orice fel ne dă posibilitatea să facem o bucurie copiilor din Lopătari. Fie că ești în comună, în Buzău sau peste mări și țări, te poți implica printr-o mică donație – totul va fi transparent și rezumat într-un raport public după eveniment. Haideți să facem asta împreună, acasă, la Lopătari. Mulțumesc!”, a mai transmis primarul din Lopătari.

Articole similare