Actualitate

Cine a adoptat puiul de căprioară din Crâng

Puiul de căprioară găsit zilele trecute în Parcul Crâng de un buzoian a fost adoptat, dar nu de un om, ci de… o cățelușă. Autoritățile au încercat să trimită puiul orfan Centrului de Reabilitare a Faunei Sălbatice de la Focșani, însă aceștia au transmis că animăluțul este prea mic și nu au posibilitatea să îl îngrijească.

Reprezentanții Asociaţiei Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Buzău (AJVPS) au preluat puiul de căprioară și l-au plasat în adăpostul lor, alături de alte animale, iar acesta și-a găsit o mamă adoptivă, o cățelușă care l-a alăturat puilor ei.

Viceprimarul Ionuț Apostu a fost profund impresionat de gestul cățelușei, spunând că aceasta dovedește că dragostea de mamă într-adevăr nu cunoaște limite, nici măcar în lumea necuvântătoarelor. „Uneori supraviețuirea capătă nuanțe incredibile! Dacă cei mai mulți nu dădeau nici o șansă la viață puiuțului de căprioară găsit în Crâng, grație unor oameni cu suflet mare de la AJVPS Buzău, puiul a fost preluat în menajeria lor alături de celelalte animale și, aproape de neimaginat, a fost adoptat de o cățelușă alături de puii ei! Imaginile vorbesc de la sine! Am încercat să ducem puiul la Centrul de Reabilitare a Faunei Sălbatice de la Focșani însă ne-a fost comunicat că este prea mic și nu au posibilități de îngrijire! Iată însă că dragostea de mamă depășește orice bariere chiar și în lumea necuvântătoarelor!”, a transmis viceprimarul, într-o postare pe Facebook.

Articole similare