Educație

Cinci școli funcționează integral în on-line

Crește numărul claselor trecute în on-line, în tot județul

În acest moment, în județul Buzău sunt cinci unități de învățământ care funcționează integral în sistem on-line .  Este vorba despre  Liceul Tehnologic Rușețu, Colegiul Național „B.P. Hasdeu” și Centrul Școlar de Educație Incluzivă, care a adoptat această formă de învățământ încă de la începutul anului școlar, însă din motive independente de pandemia de coronavirus, respectiv lucrări de modernizare a clădirii. Acestora li s-au adăugat astăzi și Școala Gimnazială din comuna Săpoca, precum și Școala Gimnazială din comuna Pănătău.

Decizia privind suspendarea cursurilor cu prezenţa fizică a fost anunțată de Inspectoratul Școlar Județean Buzău și a fost luată în conformitate cu prevederile art. 3 alin. (2) şi ale art. 6 alin. (2) din Ordinul comun – Ministerul Educaţiei (nr. 5338/01.10.2021) şi Ministerul Sănătăţii (nr. 1082/01.10.2021) – pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/ instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare.

Crește și numărul claselor închise în școlile care funcționează cu prezența fizică a elevilor. Cele mai multe sunt în municipiul Buzău astfel: 10 clase provin de la Colegiul Economic din Buzău, alte 13 la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău,  16 de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, 6 de la Liceul cu Program Sportiv, 6 clase la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, una la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu”, una la Liceul de Arte „Margareta Sterian”, patru de la Liceul Agricol, 9 de la Liceul „Alexandru Marghiloman”, una de la Liceul de Meserii și Servicii și alte patru la Liceul „Henri Coandă”. Tot în municipiul Buzău au mai fost închise clase de la Grădinițele cu program prelungit 1, 10, 18, 4 și 6 și de la Școlile generale „Căpitan Av. Mircea T. Bădulescu”-8 clase, „Dionisie Romano”-3 clase, „General Grigore Baștan-o clasă, „George Emil Palade”-10 clase, „Ion Creangă”-4 clase, „Sf. Apostol Andrei”-3 clase, Școala nr. 11-17 clase, Școala nr. 7-7 clase.

Școlile din Râmnicu Sărat sunt afectate, de asemenea, în mare măsură. Au fost închise 3 clase la Școala nr. 1, Liceul teoretic „Ștefan cel Mare”-2 clase, Grădinița cu program normal „Orizont”-o clasă, Colegiul Național „Alexandru Vlahuță”- o clasă. Au mai fost închise 3 clase la Pătârlagele, cinci clase la Poșta Câlnău, cinci clase la Vernești, , două clase la Boldu, patru la Brădeanu, trei la Cernătești, trei la Vadu Pașii, două la Vâlcelele, două la Padina și două la Vernești, câte una la Gherăseni, Smeeni, Stâlpu, Pârscov, Amaru,  Nehoiu, Calvini, Chiojdu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare