Economic

Cina în familie: 2 rețete pe care toți membrii le vor îndrăgi

Cina în familie reprezintă un moment îndrăgit de către toată lumea, mai ales atunci când fiecare membru este ocupat în timpul zilei, iar seara rămâne ocazia perfectă pentru discuțiile în jurul mesei. Astfel, ți-am pregătit în rândurile următoare trei rețete gustoase și sățioase pe care toți membrii familiei le vor îndrăgi.

Penne siciliene al forno

Ingrediente pentru 4 porții

  • 500 g penne
  • 200 g ceapă
  • 200 g ardei gras
  • 350 g piept de pui
  • 200 g bacon
  • 200 g ciuperci
  • Vin alb sec
  • Sos de roșii
  • Zahăr
  • Mozzarella
  • Parmezan
  • Smântână dulce
  • Oregano
  • Usturoi
  • Sare și piper

Mod de preparare

Se fierb pastele conform instrucțiunilor, după care se toacă ceapa, ardeiul gras, ciupercile și usturoiul. Se taie baconul și pieptul de pui în fâșii, după care se trag la tigaie în ulei de măsline. După aceea, când s-au rumenit destul, se stinge totul cu vin alb, apoi se adaugă legumele și se călesc 2-3 minute. 

Când legumele s-au înmuiat, se toarnă sosul de roșii și un praf de zahăr, după care se lasă pe foc pentru ca sosul să se reducă. Se mai adaugă puțină smântână dulce și oregano. La final, se pun în tigaie pastele și usturoiul, iar după 30-45 de secunde se stinge focul.

În acest moment, se transferă totul într-un vas termorezistent și se presară mozzarella și parmezanul date pe răzătoare. Se dă la cuptorul preîncins la 250 de grade până când se rumenește frumos. Poftă bună!

Hamburger de pui

Ingrediente pentru chiftea

  • 500 g carne de pui (pulpă)
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • 1 cățel de usturoi

Ingrediente pentru 4 burgeri

  • 4 chifle
  • Roșii cherry
  • Ceapă verde
  • Salată verde, baby spanac, rucola – la alegere
  • Sosuri speciale sau sos simplu de iaurt
  • Ketchup
  • 4 felii de brânză (Cheddar)

Mod de preparare

Se toacă pulpele de pui și se amestecă bine cu cimbrul, usturoiul, sarea și piperul. Pasta rezultată se împarte în 4 părți egale și se formează chiftele cu palmele unse cu ulei. Burgerii de pui se așază pe grătarul încins (sau în tigaie) și se rumenesc bine pe ambele părți. Spre final, se adaugă felia de brânză pentru a se topi frumos deasupra.

Se adaugă și chiflele pe grătar pentru a se încălzi și a se rumeni puțin, după care se trece la montarea burgerilor. Aici nu există o ordine anume, însă se poate proceda astfel: se unge jumătatea de jos a chiflei cu ketchup, apoi se adaugă frunzele de salată și sosul de iaurt peste (sau alt sos special). 

Se aranjează chifteaua de pui deasupra, după care felii de roșii cherry și ceapă verde, încă puțin sos preferat și cealaltă jumătate de chiflă. Poftă bună!  

Ideile pentru o cină reușită sunt nenumărate și poți încerca, spre exemplu, retete din carne de pui Transavia pentru o masă delicioasă în familie. Experimentează alături de cei dragi și bucurați-vă de fiecare moment petrecut împreună!

 

Articole similare