Actualitate

Chefurile se țin lanț în starea de alertă! Petreceri private oprite duminică de polițiști în Poșta Câlnău și municipiul Buzău

Unii buzoieni nu renunță la petreceri deși autoritățile avertizează tot timpul că astfel de reuniuni pot fi o sursă sigură de răspândire a coronavirusului.

Spre exemplu, duminică, în cadrul acțiunilor de verificare și control, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni, împreună cu poliţişti de ordine publică şi investigaţii criminale, au constatat că la domiciliul unei persoane din Poșta Câlnău era în desfășurare o petrecere aniversară. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că la petrecere participau 17 persoane. Ca urmare, organizatorului – un tânăr de 30 de ani, din Poșta Câlnău, „un cunoscut” al oamenilor legii din cauza unor dosare de evaziune fiscală cu piese din dezmembrări auto, i-au fost aduse la cunoștință prevederile legale și a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar evenimentul privat a fost încheiat.

Tot duminică, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au „spart” o petrecere privată. În urma verificărilor, trei persoane au fost sancţionate contravenţional conform Legii nr. 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, suma totală a amenzilor fiind de 7.200 de lei. Totodată, evenimentul s-a încheiat.

În perioada 20 – 22 noiembrie, poliţiştii buzoieni împreună cu jandarmi din cadul I.J.J Buzău, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U. Buzău, D.S.P, A.N.P.C. şi I.T.M. Buzău, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire  la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2, la activităţile de verificare participând peste 750 de efective.

De asemenea, poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Buzău au desfășurat acțiuni în trafic pentru verificarea legalității efectuării transportului public rutier de persoane şi respectarea regulilor sanitare de către pasageri şi conducătorii auto, context în care au fost verificate peste 60 de mijloace de transport public, dintre care 40 de mijloace de transport în comun.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 160 de societăți comerciale, 125 de locaţii de interes, fiind legitimate şi verificate peste 5000 de persoane.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 217 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 50.000 de lei, dintre care 166 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi 42 de sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, toate conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive, aniversări, petreceri private etc.) este interzisă, circulaţia persoanelor în intervalul orar 23.00 – 05.00 este restricţionată, cu anumite excepţii, iar purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie în toate locurile publice. În situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic în perioada următoare pe raza întregului  judeţ.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!„, transmit reprezentanții IPJ Buzău.

 

Articole similare